duminică, aprilie 14, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Primăria Sectorului 2 pune în consultare un proiect de hotărâre privind interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public

Din OrasPrimăria Sectorului 2 pune în consultare un proiect de hotărâre privind interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public

Primăria Sectorului 2 a inițiat un proces de consultare publică cu privire la un proiect de hotărâre care vizează interzicerea hrănirii porumbeilor și a altor păsări sălbatice pe domeniul public. Autorităția solicită bucureștenilor să ofere propuneri și sugestii până la data de 10 aprilie 2024.

Motivul lansării acestui proiect de hotărâre derivă din sesizările primite de la locuitorii Sectorului 2, care reclamă mizeria lăsată în urma hrănirii păsărilor cu resturi alimentare, precum și consecințele negative asupra mediului și sănătății publice. Resturile alimentare abandonate pe domeniul public devin surse de infecție și atrag insecte și rozătoare.

Este important de menționat că interdicția de a hrăni porumbeii și alte păsări sălbatice nu afectează în mod direct aceste animale. Ele sunt capabile să-și găsească hrana singure, iar hrănirea lor în exces poate conduce la suprapopularea unor zone specifice din oraș.

Propuneri și sugestii cu privire la acest proiect de hotărâre pot fi trimise până la data de 10 aprilie 2024, la adresa de e-mail dezbateri.publice@ps2.ro. De asemenea, Primăria Sectorului 2 este deschisă să organizeze o întâlnire publică în acest sens, în cazul în care solicitarea este făcută în scris până la aceeași dată de către o asociație legal constituită sau o altă autoritate sau instituție publică.

Vezi si alte articole...