joi, mai 23, 2024

Primăria Sectorului 3 a fost amendată pentru șantierul deschis de Robert Negoiță în Piața Unirii

Din OrasPrimăria Sectorului 3 a fost amendată pentru șantierul deschis de Robert Negoiță în Piața Unirii

În această toamnă, Primăria Sectorului 3 a început lucrările de reamenajare a Pieței Unirii, într-un proiect menit să aducă mai multă verdeață, conform declarațiilor constante ale primarului Robert Negoiță. Cu toate acestea, reamenajarea a presupus și schimbarea bordurilor pe porțiuni mari din piață, reconfigurarea refugiilor pentru pietoni, amenajarea de spații verzi și plantarea de copaci.

Recent, primăria a spart trotuarul din fața magazinului Unirea, care era făcut din dale de granit reparate în 2022 de Primăria Capitalei, înlocuindu-le cu pavele de beton. Deși Piața Unirii este administrată de Primăria Capitalei, aceasta din urmă a confirmat acordul dat pentru aceste lucrări. Într-un răspuns la o solicitare de la Hotnews, Primăria Capitalei a declarat că a amendat Primăria Sectorului 3 cu 10.000 de lei pentru deschiderea șantierului fără autorizație și fără drept.

Administrația Străzilor nu realizează, în prezent, lucrări de schimbare a bordurilor în fața magazinului Unirii, Administrația Străzilor nu a dat acord pentru acest tip de lucrări. Lucrările respective au fost executate fără autorizație de construire, iar Sectorul 3 al Municipiului București a fost sancționat contravențional, în baza art. 26, alin. 1, lit. a, din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu 10.000 lei. Totodată, prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor s-a dispus oprirea lucrărilor, desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială.

Hotnews a subliniat faptul că aceasta nu este prima oară când Primăria condusă de Robert Negoiță a fost implicată în astfel de situații. În perioada 2013-2015, Primăria Sectorului 3 a cheltuit aproximativ 9 milioane de euro pentru reamenajarea trotuarelor de pe Bulevardul Unirii, o zonă care este, de asemenea, administrată de Primăria Capitalei. Cu toate acestea, Curtea de Conturi a constatat că lucrarea a fost realizată ilegal. În încercarea de a remedia situația, Primăria Sectorului 3 a cerut Consiliului General al Municipiului București să-i ofere administrarea Bulevardului Unirii, dar această solicitare a fost respinsă.

Vezi si alte articole...