luni, mai 27, 2024

Primăria Sectorului 3 a început construirea unui nou pod rutier peste râul Dâmbovița

Din OrasPrimăria Sectorului 3 a început construirea unui nou pod rutier peste râul Dâmbovița

Primăria Sectorului 3 a demarat construcția unui nou pod rutier peste râul Dâmbovița, care va conecta artera cu cele două sensuri ale Splaiului Unirii, în apropierea Stației Lunca Priporului. Această nouă construcție va oferi șoferilor posibilitatea de a schimba direcția către orice destinație.

Podul peste Dâmbovița va fi prevăzut cu trei benzi de circulație pe fiecare sens, trotuare și piste pentru bicicliști. Intersecțiile vor fi dotate cu semafoare inteligente cu bucle de inducție, iar sensurile, trotuarele și carosabilul vor fi separate prin jardiniere cu plante ornamentale. Iluminatul în pasaj va fi asigurat de lămpi cu LED-uri.

Suprastructura podului va avea o lățime totală de 34.45 metri, inclusiv o parte carosabilă de 11.30 metri și un trotuar tehnic de 80 metri pe sensul dinspre Strada Lunca Priporului, respectiv o parte carosabilă de 11.30 metri și un trotuar cu lățime utilă de 4.30 metri pe sensul opus.

Pe post de parapete direcțional, vor fi utilizate separatoare fizice și protecții la marginea părții carosabile din jardiniere. Fiind o construcție cu lățime mare, se vor construi două poduri independente, unul pentru fiecare sens de mers.

Pe partea carosabilă, pe sensul dinspre Strada Lunca Priporului, vor exista trei benzi de câte 3.50 metri și un trotuar de serviciu de 80 de centimetri pentru întreținere, separat de carosabil prin intermediul unor stâlpișori metalici.

Partea carosabilă, spre Strada Lunca Priporului, va avea trei benzi de câte 3.50 metri și o pistă de bicicliști cu lățimea de 2.000 metri. Trotuarul va fi separat de carosabil printr-o jardiniere cu flori ornamentale.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de investiție este de 15.068.977,38 lei, inclusiv TVA.

Vezi si alte articole...