joi, mai 23, 2024

Primarul nu renunță la ideea autobuzelor autonome. „Așteptăm schimbarea legislației”

ActualitatePrimarul nu renunță la ideea autobuzelor autonome. „Așteptăm schimbarea legislației”

Primarul Clujului, Emil Boc a anunțat că își dorește în continuare implementarea mijloacelor de transport în comun fără șofer.

Primarul nu a renunțat la proiectul-pilot de a introduce autobuze autonome în centrul orașului. Totuși, implementarea vehiculelor depinde de schimbarea legislației la nivel național, însă Boc e convins că modificarea va fi realizată în cele din urmă.

„Nu s-a renunțat la autobuzele autonome. Așteptăm schimbarea legislației, care să permită implementarea lor în România. E o piedică ce nu depinde de noi.

Legislația nu permite circulația lor. Suntem în negocieri cu autoritățile statului pentru a putea fi implementat proiectul. Sunt convins că și în România va fi acceptat acest lucru.

Valoarea maximă estimată a contractului e de aproximativ 27 de milioane de lei, suma cu care Primăria ar urma să achiziționeze 14 autobuze autonome. Acestea vor avea o capacitate de 10-12 locuri și ar urma să fie folosite în centrul orașului.

Cluj-Napoca ar deveni astfel primul oraș din România care va avea autobuze autonome, după modelul care deja există în Paris, Lyon sau Viena.

The post Primarul nu renunță la ideea autobuzelor autonome. „Așteptăm schimbarea legislației” appeared first on InformatiaCluj.ro.

Vezi sursa originala: InformatiaCluj.ro

Vezi si alte articole...