luni, octombrie 7, 2024

Primarul Radu Mihaiu îi așteaptă pe bucureșteni, astăzi, 22 februarie, la o întâlnire în fața Primăriei Sectorului 2

Din OrasPrimarul Radu Mihaiu îi așteaptă pe bucureșteni, astăzi, 22 februarie, la o întâlnire în fața Primăriei Sectorului 2

Primarul Radu Mihaiu invită locuitorii Sectorului 2 la o întâlnire în fața Primăriei pentru a discuta despre proiectul „Noul Obor”, prima întâlnire din anul 2024. Evenimentul va avea loc în fața Primăriei Sectorului 2, începând cu ora 18:00, conform anunțului făcut de Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook. Tema principală a discuției va fi proiectul „Noul Obor”, iar se va aborda și perspectiva transformării acestei zone după finalizarea lucrărilor.

„Ne vedem mâine, ora 18.00, în fața primăriei, să vorbim în detaliu despre proiectul Noul Obor – ce se schimbă, cum va arăta cartierul după aceste investiții și care sunt termenele.

Desigur, vom vorbi și despre alte teme de interes pentru voi.

Vă aștept!”

Primăria Sectorului 2, în colaborare cu Banca Mondială, a lansat un proiect de revitalizare a cartierului din jurul pieței Obor, conform unui anunț făcut de reprezentanții instituției în ianuarie 2024. Administrația publică promite o transformare a Pieței Obor într-o zonă de promenadă atât pentru locuitorii Bucureștiului, cât și pentru turiștii care vizitează Capitala. Planurile includ amenajarea de spații verzi extinse și alei largi pentru plimbări relaxante.

Zonele principale ale proiectului sunt Strada Chiristigiilor și Aleea cu Ceas (denumită astfel datorită utilizării sale frecvente ca punct de întâlnire). Lucrările pe Strada Chiristigiilor au început deja și urmăresc: amenajarea trotuarelor la nivelul carosabilului, folosind pavaj; crearea mai multor zone verzi; realizarea locurilor de odihnă în umbra arborilor în zilele călduroase.

Lucrările pe Aleea cu Ceas au început la începutul lunii februarie și vor include: amenajarea zonelor de agrement, inclusiv a unei piste de biciclete; crearea de noi spații verzi și instalarea de mobilier urban modern; adaptarea trotuarelor la nivelul carosabilului; transformarea zonei într-o zonă parțial pietonală, cu circulație auto pe un singur sens; refacerea și conservarea ceasului existent.

 

Vezi si alte articole...