luni, iunie 17, 2024

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: „Jumătate din Parcul Tudor Arghezi va fi dedicată exclusiv copiilor!”

Din OrasPrimarul Sectorului 4, Daniel Băluță: "Jumătate din Parcul Tudor Arghezi va fi dedicată exclusiv copiilor!"

Primarul Sectorului 4 a anunțat printr-o postare pe Facebook că Parcul Tudor Arghezi, situat pe bulevardul Metalurgiei și inaugurat anul trecut, urmează să fie extins, dedicând o jumătate din suprafață în exclusivitate copiilor.

„Jumătate din Parcul Tudor Arghezi va fi dedicată exclusiv copiilor! Cel mai nou parc pe care comunitatea noastră l-a construit de la zero va fi extins cu încă patru hectare Pe această suprafață de teren, pe care o vom alipi parcului deja existent, vom amenaja doar ansambluri de joacă, leagăne, tobogane, balansoare și tot felul de astfel de aparate pentru cei mai mici locuitori ai sectorului nostru”.

Luna precedentă, Consiliul General al Municipiului București a aprobat cu unanimitate de voturi declanșarea procedurilor de expropriere pentru extinderea parcurilor Tudor Arghezi, Liniei și Plumbuita, precum și pentru amenajarea a 5 noi părculețe în Sectorul 4. Despăgubirile estimate pentru aceste acțiuni se ridică la 19 milioane de lei pentru o suprafață aproximativă de 40.000 de metri pătrați de teren. În zona Bulevardului Metalurgiei, s-a observat o creștere semnificativă a construcțiilor în ultimii 10 ani, iar Hotnews subliniază că noile cartiere au fost dezvoltate fără spații verzi, trotuare adecvate și străzi dimensionate corespunzător.

Parcul Tudor Arghezi, inaugurat în septembrie anul trecut și construit de la zero, a fost extins de către Primăria Sectorului 4, lucrările începând în februarie 2022. Termenul de finalizare a șantierului a fost stabilit la 18 luni. Inițial, parcul avea aproximativ 27.000 de metri pătrați, însă anul trecut, Primăria Sectorului 4 a decis să achiziționeze încă 1 hectar pentru a extinde spațiul verde. Investiția totală în acest proiect se estimează la circa 40 de milioane de lei.

Parcul dispune de zone dedicate activităților sportive în aer liber, cum ar fi o pistă de atletism cu o lungime de 1670 de metri, o pistă pentru biciclete și un spațiu de fitness. De asemenea, este dotat cu o fântână arteziană muzicală, o plajă ecologică, o zonă specială pentru animalele de companie și o parcare supraetajată cu 150 de locuri. Cu toate acestea, parcul nu includea inițial zone de joacă pentru copii, însă primarul a declarat astăzi că această problemă va fi rezolvată odată cu extinderea acestuia.

Vezi si alte articole...