miercuri, octombrie 4, 2023

Primarul Sectorului 6 a făcut publice primele imagini de la inaugurarea Parcului Liniei, care a avut loc ieri, 1 iunie

Din OrasPrimarul Sectorului 6 a făcut publice primele imagini de la inaugurarea Parcului Liniei, care a avut loc ieri, 1 iunie


Primarul Sectorului 6 a publicat pe pagina sa de Facebook primele fotografii de la inaugurarea Parcului Liniei, care a avut loc ieri, pe data de 1 iunie 2023, la ora 10:00.

Sute de locuitori ai Bucureștiului s-au alăturat evenimentului inaugural, venind împreună cu copiii lor și bucurându-se de noul parc din Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu le-a adresat mulțumiri tuturor celor prezenți pentru participare și le-a urat „La mulți ani” celor mici. De asemenea, edilul a menționat că urmează să se demareze și faza a doua a dezvoltării parcului.

De astăzi Bucureștiul are un nou parc! Parcul Liniei, în Militari la Lujerului.
Vă mulțumesc pentru încredere! Imediat ne apucam de Faza 2.
La mulți ani copiilor noștri! a transmis primarul pe Facebook.

De asemenea, copiii s-au bucurat de zonele de joacă și terenurile de baschet din parc, iar adulții nu au fost mai prejos. Aceștia s-au relaxat în hamace și au petrecut momente plăcute alături de cei mici. Cu câteva zile în urmă, Primăria Sectorului 6 a publicat primele imagini și informații despre Parcul Liniei.

Faza 1 a Parcului Liniei se întinde pe o suprafață de 45.000 de metri pătrați și este amplasată între Plaza Mall România și Cora Lujerului, fiind concepută ca o zonă de promenadă. Parcul dispune de o pistă de biciclete, terenuri de baschet omologate, un skatepark generos și zone de joacă pentru copii de toate vârstele.

Pista de biciclete are o lungime de 1,1 kilometri, terenurile de baschet sunt construite conform standardelor Federației Internaționale de Baschet și sunt dotate cu tribune pentru spectatori, iar skateparkul este cel mai mare din sector.

În interiorul parcului se află o fântână uscată și o amplă zonă de joacă de aproximativ 2.000 de metri pătrați, echipată cu facilități pentru copii cu vârste cuprinse între 1 și 14 ani. Acestea sunt împărțite în trei grupuri de vârstă: 1-5 ani, 3-8 ani și 4-14 ani. Parcul mai dispune și de leagăne pentru mamă și copil, trasee sportive realizate din lemn și funii, iar întreaga suprafață este acoperită cu un covor elastic din cauciuc.

Până la sfârșitul anului 2023, se estimează finalizarea fazei a doua a parcului, care va ocupa 2,5 hectare suplimentare.

Vezi si alte articole...