joi, mai 23, 2024

Profesorii din Regatul Unit anunţă şapte zile de grevă în februarie şi martie pentru a cere creşteri de salarii

EconomieProfesorii din Regatul Unit anunţă şapte zile de grevă în februarie şi martie pentru a cere creşteri de salarii

”Sindicatul declară şapte zile de grevă în februarie şi martie”, anunţă organizaţia pe Twitter, prezentând astfel rezultatul unui vot al membrilor, o grevă care se adaugă numeroaselor greve din serviciile publice în Regatul Unit.

În Anglia, peste 90% dintre profesorii care au luat parte la vot s-au declarat în favoarea acestei greve, precizează principalul sindicat al profesorilor din regat.

”Aceasta este o decizie cu adevărat dificil de luat de către membrii noştri. Ei nu vor să intre în grevă. Ei vor să fie în clase, să facă ceea ce fac mai bine, să înveţe şi să încurajeze copiii şi tinerii. Însă este ultimul nostru recurs”, subliniază sindicatul.

Acest vot ”transmite un mesaj răsunător Guvernului (lui Rishi Sunak): nu vom sta să asistăm la distrugerea educaţiei fără a rezista”, insistă organizaţia, care se declară deschisă negocierilor.

Nu toate şcolile vor face în mod simultan aceste greve, care urmează să înceapă în zone diferite din ţară, în funcţie de zile – mai puţin la 1 februarie, când fac grevă 23.400 de şcoli din Anglia şi Ţara Galilor, precizează sindicatul.

Această grevă a profesorilor face parte dintr-o mişcare socială mai largă, care zguduie Regatul Unit de mai multe luni, din cauza crizei costului vieţii.

Numeroase sectoare – sănătate, transporturi şi diverse servicii publice – cer creşteri de salarii, împotriva unei inflaţii care a depăşit 10% – un nivel fără precedent de peste 40 de ani.

Vezi si alte articole...