joi, iulie 18, 2024

Prognoza meteo, 14 noiembrie. Vreme de primăvară, în prag de iarnă

ActualitatePrognoza meteo, 14 noiembrie. Vreme de primăvară, în prag de iarnă

Vremea se va încălzi pe 14 noiembrie, cea de-a doua zi a acestei săptămâni. Prognoza meteo, temperaturile vor crește până la 20 de grade, conform estimărilor făcute de meteorologi, Cerul va fi variabil ziua în sud şi sud-est, iar în restul intervalului şi al regiunilor va avea înnorări.

Prognoza meteo pentru ziua de 14 noiembrie indică o încălzire a vremii, cu temperaturi care vor atinge și 20 de grade. Meteorologii estimează că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale, la mijlocul lunii noiembrie. Potrivit informațiilor ANM, cerul va fi variabil ziua în sud şi sud-est, iar în restul intervalului şi al regiunilor va avea înnorări.

Temperaturile maxime, conform datelor din prognoza meteo, se vor încadra între 10…11 grade în zonele depresionare din Maramureş şi estul Transilvaniei. Va fi mai cald, cu temperaturi în jurul a 20 de grade în extremitatea sudică a Olteniei, Munteniei şi Dobrogei. Minimele vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade.

Prognoza meteo pentru 14 noiembrie

Conform estimărilor specialiștilor în climă, pe 14 noiembrie va ploua în cea mai mare parte a intervalului. Ploile își vor face apariția pe arii relativ extinse din vest, nord şi centru. Spre seară, însă, şi noaptea precipitațiile se vor extinde și în restul zonelor. La altitudini de peste 1.800 m, noaptea, trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În vestul ţării, precum şi în anumite regiuni de munte şi în cele submontane, local, se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp. Izolat, prognoza meteo arată că aceste cantități vor depăși 25 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste. Local, vântul va bate, cu viteze mai mici, în zonele joase din nord-vest, centru şi sud-est.

Vremea în București

În București, valorile termice vor creşte semnificativ. Prognoza meteo arată că vremea va deveni deosebit de caldă pentru mijlocul lunii noiembrie.

Cerul va fi variabil pe parcursul zilei. Ulterior, se va înnora treptat şi trecător va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat. Iar temperaturile maxime vor atinge nivelul de 17 până la 19 grade. Aceasta în veme ce temperatura minimă va ajunge la 8 până la 9 grade.

Prognoza meteo la munte

Vremea se va încălzi semnificativ la munte pe 14 noiembrie. Iar valorile termice se vor situa peste cele normale. Cerul va fi noros şi temporar va ploua pe arii extinse. Local, precipitațiile vor aduce cantități importante de apă, peste 15…20 l/mp în Carpaţii Occidentali.

La altitudini mult mai înalte își vor face apariția ninsorile și lapovița.

Vântul va avea intensificări mai ales pe parcursul zilei, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h.

Vezi si alte articole...