sâmbătă, aprilie 20, 2024

Prognoza meteo, joi, 28 martie. Nu scăpăm de ploi. Când se va încălzi

ActualitatePrognoza meteo, joi, 28 martie. Nu scăpăm de ploi. Când se va încălzi

Vremea se va încălzi ușor, joi, 28 martie, cu precădere în sudul şi estul ţãrii, arată prognoza meteo, însă, nu scăpăm de ploi. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat în regiunile vestice şi va ploua în Banat şi Crişana şi pe arii restrânse în Maramureş, Transilvania şi Oltenia, potrivit ANM.

Prognoza meteo, joi, 27 martie. Nu scăpăm de ploi. Când se va încălzi

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Vântul va prezenta intensificãri în Carpaţii Meridionali, în special în zona înaltã, unde rafalele vor depãşi 90 km/h, în Banat şi sudul Crişanei cu viteze în general de 55…65 km/h, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor încadra între 1 grad în estul Transilvaniei şi 14 grade în sudul Banatului. Izolat vor fi condiţii de ceaţã îndeosebi în estul şi sud-estul teritoriului.

La munte la altitudini mari, trecãtor vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri temporare în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montanã rafalele vor depãşi 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 23…24 de grade în sud şi sud-est, iar cele minime în general între 2 şi 10 grade. Izolat va fi ceaţã.

Vremea în Capitală, joi, 28 martie. Când se va încălzi

Prognoza meteo

În București, cerul va fi mai mult oroscând vor fi posibile averse slabe, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri pe parcursul zilei (viteze în general de 40…50 km/h). Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã va fi de 4…7 grade, conform ANM.

Conform meteorologilor, vremea se va încălzi la începutul lunii aprilie.

Temperaturile cresc spre finalul săptămânii în Capitală, iar în vestul, centrul și nordul țării va ploua, local, cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp. În cea mai mare parte a țării, în perioada 27 martie, ora 10:00 – 29 martie, ora 21:00, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h.

Vezi si alte articole...