sâmbătă, iunie 15, 2024

Programul de spectacole al fântânilor ce au fost realizate pe lacul din Parcul IOR

Din OrasProgramul de spectacole al fântânilor ce au fost realizate pe lacul din Parcul IOR

Primăria Sectorului 3 a anunțat programul complet al spectacolelor de lumini, apă și muzică la fântânile arteziene din Parcul IOR. Spectacolele vor avea loc zilnic, după cum urmează:

Luni – Miercuri: Un singur spectacol, de 30 de minute, cu începere de la ora 21:30.

Joi – Duminică: Două spectacole, de câte 30 de minute fiecare, cu începere de la ora 21:30 și 22:30.

Administrația publică a transmis următorul mesaj:

„Vă așteptăm în Parcul IOR, alături de familie și prieteni, pentru a vă bucura de o experiență unică!”

Inaugurarea fântânilor arteziene din Parcul IOR, proiect pentru care Primăria Sectorului 3 a alocat 4 milioane de euro, a fost marcată de un protest organizat de Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan.

Locuitorii din zonă, nemulțumiți de decizia Primăriei de a instala fântânile, și-au exprimat dezacordul prin intermediul unor bannere cu mesaje precum: „Țeapă pe apă”, „Lac distrus pe 4 mil €”, „Kitsch la putere”.

Bannerele au fost expuse atât pe apă, din caiace, cât și pe uscat. Bucureștenii consideră că fântânile nu aduc beneficii parcului, ba chiar au efecte negative asupra mediului, afectând fauna și flora din zonă.

„Încă din faza de proiect, în ședința de Consiliu Local de la Primăria Sectorului 3, în care urma să se voteze dacă o fântână arteziană de 4 milioane de euro este o investiție benefică pentru sector și pentru parc, cetățenii și-au manifestat dezaprobarea. Mai mulți membri ai Grupului de Inițiativă Civică IOR-Titan au luat cuvântul atunci și au spus că o astfel de investiție nu e necesară și nici nu ar aduce beneficii parcului și așa aglomerat și transformat în bâlci, dimpotrivă”.

Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan nu este singur în opoziția sa la fântânile arteziene din Parcul IOR. Greenpeace Romania își exprimă de asemenea sprijinul pentru protest și avertizează cu privire la impactul negativ al proiectului asupra mediului.

Reprezentanții Greenpeace Romania susțin că fântânile vor avea o serie de consecințe negative pentru fauna și flora lacului.

În timpul protestului din Parcul IOR, un incident neplăcut a avut loc. Potrivit Grupului de Inițiativă Civică IOR-Titan, mai multe persoane care se aflau pe malul lacului au fost luate de Poliția Locală. Motivul exact al incidentului nu este clar, dar reprezentanții grupului civic acuză poliția de abuz de putere.

Iată mesajul transmis:

„Sâmbătă noaptea, la lansarea hidoșeniei electorale de pe lac, n-am fost doar pe apă, ne puteați găsi și pe mal. Dar ne-a săltat rapid Poliția Locală Sector 3, cum nu se mișcă niciodată să oprească incendiatori, ticăloși care găuresc arborii la rădăcini și-i otrăvesc, drujbari care taie copaci în toiul zilei, excavatoare care decopertează pământul, mașini parcate ilegal pe spațiul verde, grătare la negru cărora le explodează buteliile lângă locurile de joacă, tiribombe periculoase fără autorizație de funcționare”.

Vezi si alte articole...