miercuri, iulie 17, 2024

Programul „Școala după Școală” din Sectorul 2 are deja un buget

Din OrasProgramul „Școala după Școală” din Sectorul 2 are deja un buget

Primăria Sectorului 2 a anunțat că a alocat bugetul pentru programul „Școală după școală” în unitățile de învățământ din sector. Suma alocată de administrația publică este de 15.000.000 de lei, conform unui comunicat de presă transmis.

Primăria Sectorului 2 alocă 15.000.000 de lei pentru programul „Școală după școală”. Acesta este un program de tip after-school, în care elevii pot petrece timpul până la ora 18:00 și primesc și o masă caldă. În total, în acest an sunt înscriși 2.200 de copii în acest program care ajută părinții care termină munca în jurul orei 18:00 și nu au cu cine să își lase copiii sau pe cine să îi ia de la școală. Programul este implementat deja în 14 școli gimnaziale din sector. Primăria Sectorului 2 a transmis că alocarea financiară pentru fiecare copil înscris în program va fi de 35 de lei/zi, un total de 700 de lei/lună.

Programul „Școală după școală” a dovedit a fi un sprijin enorm pentru părinții care termină munca în jurul orei 18:00 și nu au cu cine să își lase copiii sau pe cine să îi ia de la școală. Acesta este deja implementat în 14 școli gimnaziale din sector. Primăria Sectorului 2 a transmis că alocarea financiară pentru fiecare copil înscris în program va fi de 35 de lei/zi, un total de 700 de lei/lună.

Pentru a primi finanțare din partea Primăriei, partenerii educaționali trebuie să îndeplinească anumite condiții, care au fost transmise de administrația publică. Condițiile necesare pentru a primi finanțare sunt următoarele:

  • Organizează programe de tip „Școală după școală” în unitățile de învățământ care au primit avizarea funcționării acestui program,
  • Oferă copiilor beneficiari o masă caldă pentru fiecare zi şi posibilitatea de a beneficia de programe educaționale și servicii de supraveghere și îndrumare până la ora 18:00, de luni până vineri,
  • Permit coplată din partea reprezentanților legali ai copiilor beneficiari, în cazul în care costul total al serviciilor contractate de către aceștia în cadrul Programului „Școală după școală” este mai mare decât suma alocată per elev.

Finanțarea se oferă doar pentru programele și beneficiarii care desfășoară activități cu prezența fizică a elevilor, nu și celor ce desfășoară programe on-line.

O altă condiție este ca elevii înscriși în program să nu primească și să nu urmeze să primească finanțare din alte fonduri nerambursabile, cum ar fi, dar fără a se limita la acestea, fonduri europene sau alte fonduri de la bugetul local, în perioada în care prezenta hotărâre își produce efectele, cu excepția copiilor din familii vulnerabile înscriși în programe de educație remedială finanțate din bugetul local al Sectorului 2, a mai transmis administrația publică.

Vezi si alte articole...