luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Programul trenurilor CFR Călători în minivacanța de 1 Mai și de Paște

Din OrasProgramul trenurilor CFR Călători în minivacanța de 1 Mai și de Paște

În perioada minivacanței de 1 Mai și de Paște, CFR Călători a pus la dispoziție un program special de transport, introducând trenuri suplimentare către destinațiile de vacanță. Începând cu data de 30 aprilie și până pe 1 mai, respectiv 6 și 7 mai 2024, compania feroviară informează că călătorii au acces la mai multe legături către Constanța și stațiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, cu trenuri directe din următoarele orașe: București Nord, Iași, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Bistrița Nord, Cluj Napoca, Brașov.

De asemenea, călătorii din alte regiuni beneficiază de o serie de conexiuni rapide din Capitală, datorită existenței unui mers de tren cadențat (la interval de 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur, conform unui comunicat transmis de CFR și citat de Antena 3 CNN.

„În zilele cu trafic crescut din această minivacanță, CFR Călători pune la dispoziția publicului călător capacitatea maximă de transport tehnic disponibilă pentru asigurarea deplasării către zonele de interes aflate pe teritoriul țării.

Se va monitoriza atent traficul de pasageri și în funcție de evoluția și dinamica cererii de călătorie, compania va suplimenta operativ cu vagoane trenurile care circulă spre/dinspre cele mai solicitate destinații în limita parcului de material rulant tehnic disponibil”.

Pentru a beneficia de o predictibilitate mai mare în ceea ce privește cererea de transport și pentru a putea ajusta în mod corespunzător capacitatea de transport în funcție de numărul de locuri solicitate, CFR Călători îi îndeamnă pe pasageri să-și achiziționeze biletele din timp.

Biletele pentru călătoriile pe plan intern pot fi achiziționate anticipat prin intermediul următoarelor canale de vânzare: online,
direct de pe site-ul web al CFR Călători, prin intermediul aplicației mobile, de la automatele de vânzare bilete din stații,
direct de la casele de bilete din stații, agențiile de voiaj ale CFR Călători și distribuitorii autorizați (agențiile de turism).

În plus, pasagerii pot beneficia de reduceri de până la 10% la achiziționarea anticipată a biletelor sau de o reducere de 10% în cazul achiziționării unui bilet dus-întors.

Vezi si alte articole...