miercuri, februarie 21, 2024

Proiectul „Doar producători locali în Piața Ferentari”, lansat pe 15 mai, vine în sprijinul producătorilor români

Din OrasProiectul „Doar producători locali în Piața Ferentari”, lansat pe 15 mai, vine în sprijinul producătorilor români

Începând cu data de 15 mai, în Sectorul 5 a fost lansat proiectul „Doar producători locali în Piața Ferentari”. Administrația Piețelor din Sectorul 5 oferă sprijin producătorilor români din domeniul agriculturii. Începând cu data de 15 mai 2023, prin intermediul Administrației Piețelor Sector 5, producătorii locali români, în special cei mici și mijlocii, sunt sprijiniți în domeniul agriculturii în următoarele moduri:

  • Taxa de închiriere este redusă la jumătate pe o perioadă de 6 luni, începând cu semnarea contractului.
  • Producătorii au acces la condiții de vânzare care asigură igienă și siguranță maximă.
  • Aceștia sunt scutiți de plata utilităților, conform anunțului făcut de Primăria Sectorului 5 pe pagina sa de Facebook.

Viceprimarul Sectorului 5, Oleg Burlacu, a precizat că sunt disponibile 100 de spații de închiriere pentru agricultori, care includ toate utilitățile necesare.

Ne dorim dezvoltarea unor lanțuri scurte de aprovizionare, de la fermier direct la cumpărător, fără intermediari. Punem la dispoziția agricultorilor peste 100 de spații de închiriere, cu toate utilitățile de care aceștia au nevoie. Ne dorim ca toți locuitorii Sectorului 5 să cumpere produse proaspete și sănătoase la prețul corect de la producători din țara noastră, a precizat acesta.

Dacă sunteți interesați, puteți solicita mai multe informații la următoarele adrese:

  • E-mail: producator@administratiapietelor5.ro
  • Număr de telefon: 0722.358.120

Primăria Sectorului 6 a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost amenajată o parcare specială destinată comercianților din sector. Aceasta este prima parcare de acest fel în întreaga Capitală.

Parcarea are o capacitate de 30 de locuri și este marcată corespunzător, fiind dotată cu o barieră. Ea a fost amenajată în Piața Drumul Taberei 2. Scopul acestei amenajări este eliberarea trotuarelor de autoturismele și camionetele care transportă marfă. Astfel, comercianții beneficiază acum de un spațiu special pentru ei și nu mai blochează trotuarele din zonă sau parcările rezidențiale.

Pentru a ocupa un loc de parcare, este necesară achiziționarea unui abonament lunar, care are un cost de 150 de lei. Locurile de parcare pot fi ocupate în intervalul orar 06:00-22:00.

Abonamentele pot fi plătite fizic la casieria Administrației Comerciale Sector 6, situată la adresa Șoseaua Virtuții nr. 148, etajul 1.

Vezi si alte articole...