sâmbătă, iunie 15, 2024

Proiectul „Grădinița de vacanță” a fost aprobat! 9 unități de învățământ din Sectorul 5 iau parte la acest program

Din OrasProiectul „Grădinița de vacanță” a fost aprobat! 9 unități de învățământ din Sectorul 5 iau parte la acest program

Primăria Sectorului 5 a comunicat că, în această vară, bucureștenii vor avea acces la 9 grădinițe unde își pot lăsa copiii. Proiectul „Grădinița de vacanță” vine în sprijinul părinților care se confruntă cu dificultăți în a-și găsi supraveghetor pentru cei mici în timpul vacanței de vară.

Pe parcursul celor 3 luni de vară, când copiii sunt liberi de la grădiniță și școală, mulți părinți se confruntă cu provocarea găsirii unei persoane care să îi supravegheze în timpul orelor de muncă. În lipsa buniciilor sau altor rude care să poată avea grijă de copii, mulți bucureșteni se văd nevoiți să angajeze o bonă sau să apeleze la serviciile unei unități private, ceea ce poate fi costisitor și uneori inaccesibil din punct de vedere financiar.

În acest context, primăriile din București au lansat programe precum „Școala/Grădinița de vară”. Primăria Sectorului 5 a anunțat că și în zona administrată de aceasta vor fi disponibile grădinițe pe durata verii, cu programul finanțat de bugetul local și desfășurat în lunile iulie-august 2024.

Unitățile de învățământ implicate în acest program sunt:

Grădinița Nr. 34 (prin Creșa Ariel și Aurora) – pentru nivelul antepreșcolar
Grădinița Electromagnetica – pentru nivelul antepreșcolar
Grădinița Nr. 34 – pentru nivelul preșcolar
Grădinița Nr. 73 – pentru nivelul preșcolar
Grădinița Paradisul Verde – pentru nivelul preșcolar
Grădinița Nr. 185 – pentru nivelul preșcolar
Grădinița Nr. 205 – pentru nivelul preșcolar
Grădinița Nr. 242 – pentru nivelul preșcolar
Grădinița Căsuța Fermecată – pentru nivelul preșcolar
Copiii vor fi împărțiți în grupe de 15-20 de copii și vor beneficia de următoarele activități:

Pentru preșcolari: două activități recreative pe lună (joc și mișcare și limba engleză) la un cost de 50 de lei pe lună pe copil.
Pentru antepreșcolari: o activitate recreativă pe lună (joc și mișcare) la același cost de 50 de lei pe lună.
Spectacole de teatru de păpuși: unul în fiecare lună, la un cost de 15 lei pe copil și reprezentație.
Cheltuielile pentru utilități, servicii și materiale necesare implementării proiectului vor fi acoperite din bugetul fiecărei instituții școlare incluse în program.

În ceea ce privește hrana pentru cei mici, Primăria a confirmat că aceasta va fi furnizată prin servicii de catering. Cu toate acestea, costurile nu sunt suportate de către instituție. Astfel, pentru a asigura copiilor o masă caldă pe zi pe durata programului, părinții vor trebui să plătească lunar.

Administrația publică nu a specificat o sumă exactă pe care cetățenii vor trebui să o achite pentru hrana copiilor.

Vezi si alte articole...