sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Proiectul rezidențial First Estates Pipera va avea încălzire gratuită pentru locatari

Din OrasProiectul rezidențial First Estates Pipera va avea încălzire gratuită pentru locatari

Proiectul First Estates Pipera va avea patru corpuri de clădire și 464 de apartamente. Investiția în complex va ajunge la peste 40 milioane euro.

Prima fază, aflată deja în construcție, include 232 de studiouri duble și apartamente cu două, trei și patru camere și va fi livrată în aprilie 2024.

First Estates Pipera este primul proiect rezidențial din România care va oferi încălzire gratuită pentru toți locatarii, fiind unul dintre cele mai avansate proiecte din țară din punct de vedere tehnologic.

Peste trei milioane de euro vor fi investiți în dezvoltarea și utilizarea unui sistem de pompe de căldură geotermale și panouri fotovoltaice, prin intermediul căruia toți locatarii vor beneficia de încălzire gratuită.

Astfel, cele două sisteme inovatoare ale First Estates Pipera vor produce anual un excedent energetic cu 50% mai mare față de consumurile individuale pentru încălzire ale tuturor apartamentelor.

Eficiența energetică și rezultatele celor două sisteme tehnologice, cel al pompelor de căldură și cel al panourilor fotovoltaice, au fost certificate în urma unui audit realizat de către BuildGreen.

Proiectul este amplasat în imediata apropiere Global City și Swan Office Park, iar prețurile de lansare, valabile pe toată durata lunii ianuarie, încep de la 97.000 euro + 5% TVA.

CITEȘTE ȘI: Ceetrus inaugurează Aleea Aviatorilor în Cartier Coresi Brașov

Vezi si alte articole...