sâmbătă, iunie 15, 2024

Purtătorul de cuvânt a Guvernului a anunţat că 500 milioane lei vor fi alocate pentru compensarea plafonării preţurilor la energie şi gaze naturale pentru clienţii casnici

EconomiePurtătorul de cuvânt a Guvernului a anunţat că 500 milioane lei vor fi alocate pentru compensarea plafonării preţurilor la energie şi gaze naturale pentru clienţii casnici

„Guvernul a aprobat prin memorandum suplimentarea limitei creditelor de angajament şi creditelor bugetare pe luna martie, în sumă de 500 milioane lei. Fondurile vor fi alocate pentru compensarea costurilor aferente plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii casnici”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, la începutul şedinţei de joi a Guvernului, că va continua mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze până în primăvara anului 2025. „De altfel, azi alocăm 500 de milioane ca să compensăm costurile plafonării pentru clienţii casnic”, a adăugat el.

„Am văzut zilele acestea o intensă dezbatere europeană despre ce se va întâmpla cu gazele iarna viitoare. Vreau să fiu foarte clar: noi vom continua mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze cel puţin până în primăvara lui 2025!”, a explicat Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de joi a Guvernului.

El a adăugat că Executivul va veni cu „un reglaj la acest mecanism în perioada următoare, dar vreau ca atât populaţia, cât şi companiile să aibă această garanţie foarte clară că vor fi protejaţi”.

„De altfel, azi alocăm 500 de milioane ca să compensăm costurile plafonării pentru clienţii casnici”, a completat Ciolacu.

Vezi si alte articole...