sâmbătă, iulie 20, 2024

Putin amenință mai multe țări europene, precum Spania și Finlanda: „Reprezentanți ai multor țări europene au luat parte la Asediul Leningradului și au comis crime. Nu am mai vorbit niciodata despre acest lucru”

ExternePutin amenință mai multe țări europene, precum Spania și Finlanda: „Reprezentanți ai multor țări europene au luat parte la Asediul Leningradului și au comis crime. Nu am mai vorbit...

Vladimir Putin anunta deodata ca reprezentanti ai „multor tari europene” au participat la asediul Leningradului in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, informeaza Pravda Ucraina.

Putin a facut aceste declaratii in timpul evenimentelor care marcheaza cea de-a 80-a aniversare a strapungerii Asediului Leningradului

„Reprezentanti ai multor tari europene au luat parte la Asediul Leningradului si au comis crime. Nu am mai vorbit niciodata despre acest lucru din cauza unei anumite tolerante si pentru a nu strica relatiile, pentru a nu strica fundalul relatiilor noastre.

Dar nu a fost doar pe frontul din Leningrad, a fost peste tot, uitati-va doar la ‘divizia albastra’ de langa Stalingrad [o unitate de voluntari din Spania franchista in cadrul armatei germane de pe Frontul de Est in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial – n.r.]”, a spus Putin.

Putin nu a precizat la ce tari europene se refera.

Reamintim ca una dintre tarile europene care au participat la Asediul Leningradului, alaturi de armata Germaniei, este Finlanda.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri ca Moscova va fi obligata sa ia masuri la granita sa daca Finlanda va adera la alianta militara NATO, relateaza Reuters.

Finlanda si Suedia au solicitat sa adere la bloc si se afla in prezent in negocieri avansate privind aderarea lor.

Lavrov a declarat ca Finlanda a fost mult timp un model de relatii prietenoase, dar si-a schimbat rapid retorica fata de Moscova.

El a declarat ca, prin urmare, Rusia va trebui sa ia masuri adecvate la frontierele sale, daca Finlanda, care are o frontiera comuna de 1300 km cu Rusia, va deveni membra a NATO.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a facut aceste declaratii la conferinta sa de presa anuala pentru a face bilantul diplomatiei ruse in 2022 si a stabili obiectivele pentru acest an.

Vezi si alte articole...