sâmbătă, iunie 15, 2024

Putin, încă un atentat la viața lui Zelenski. Militari ucraineni, recrutați de FSB

ExternePutin, încă un atentat la viața lui Zelenski. Militari ucraineni, recrutați de FSB

Ofițerii SBU au monitorizat îndeaproape acțiunile a doi colonei care au fost recrutați de serviciile speciale rusești pentru asasinarea lui Volodimir Zelenski. Acțiunea de monitorizare a durat două luni.

Colonei ucraineni acuzați că ar fi plănuit asasinarea lui Volodimir Zelenski și Budanov. Cei doi plănuiau să-l omoare pe Budanov, șeful spionajului militar ucrainean. Ar fi fost pus la cale un atac cu rachete al Rusiei asupra Kievului.

Suspecții s-au înarmat cu drone kamikaze, mine antipersonal și un lansator de grenade pentru a comite atacul.

Potrivit datelor preliminare, colonelul Guk a fost recrutat de FSB (Serviciul rus de Securitate) în 2014. El a fost cel care mai târziu a recrutat un alt colonel pe nume Derkach, potrivit The Times.

Zelenski

Colonelul Guk a transmis toate informațiile ofițerilor FSB

Ofițerii SBU au reușit să intercepteze conversația dintre colonel și persoana de contact și i-au reținut pe suspecți.

Ofițerii de securitate ai SBU s-au îmbrăcat în uniforme de poliție și i-au așteptat pe inculpați la un punct de control vamal.

Prima persoană implicată în dosar a fost reținută foarte repede. Al doilea suspect a încercat chiar să fugă de la fața locului, dar a fost prins și arestat.

Zelenski

Au fost efectuate percheziții la locul lor de reședință și ambii suspecți au mărturisit totul

Pe telefoanele acestora, ofițerii SBU au găsit rutele de deplasare ale lui Zelenski. Aceștia au recunoscut, de asemenea, că, la începutul războiului, Kremlinul a încercat să-l ia prizonier pe Zelenski.

Unul dintre agenți a chemat tot personalul de securitate să depună armele, deoarece inamicul era deja lângă Kiev.

Un motiv pentru care colonel Guk a trecut de partea rușilor este dat de faptul că acesta s-a născut în Federația Rusă. Acesta ar fi primit lunar 3000 de dolari de la ruși. Al doilea suspect, Derkach, a decis să treacă de partea rusă doar din motive financiare.

De la începutul războiului, ofițerii SBU au reușit să deconspire aproximativ 2500 de agenți FSB.

Vezi si alte articole...