joi, mai 23, 2024

„Rambo al Rusiei”, actor într-unul dintre filmele preferate ale lui Putin, vrea să lupte pentru Ucraina și să ucidă ruși

Externe„Rambo al Rusiei”, actor într-unul dintre filmele preferate ale lui Putin, vrea să lupte pentru Ucraina și să ucidă ruși

Un actor care a jucat într-unul dintre filmele preferate ale lui Putin spune că acum este pregătit să lupte pentru Ucraina și să ucidă soldați ruși.

Un actor rus a declarat că este dispus să lupte pentru Ucraina. El a jucat într-unul dintre filmele preferate ale președintelui Vladimir Putin, dar, în prezent, trăiește în exil.

Artur Smolyaninov se numără printre personalitățile negative ale Kremlinului, după ce autoritățile de la Moscova au lansat proceduri penale împotriva actorului rus și l-au inclus pe lista agenților străini.

Smolyaninov a fost vedeta unuia dintre filmele preferate ale președintelui rus Vladimir Putin, dar el a declarat că nu simte „nimic altceva decât ură” față de patria sa, adăugând că este pregătit să lupte pentru Ucraina.

Artur Smolyaninov a declarat pentru Novaya Gazeta că ar fi pregătit chiar să împuște un fost coleg care a plecat să lupte pentru Rusia în Ucraina, adăugând că nu ar avea milă față de soldații ruși dacă s-ar afla pe frontul din Ucraina, informează Business Insider.

Smolyaninov a fost cândva un actor îndrăgit în Rusia, cunoscut ca „Rambo al Rusiei”.

El a jucat rolul principal în „Devyataya Rota” („Compania a 9-a”), un film din 2005, care se petrece în timpul războiului sovieto-afgan și care se bazează vag pe o bătălie sovietică de succes în munții afgani.

Se spune că filmul este unul dintre preferatele lui Putin din toate timpurile. Putin i-a invitat pe regizorul și pe starurile filmului, inclusiv pe Smolyaninov, să se întâlnească cu el pentru o proiecție specială a filmului la reședința sa din Moscova în 2005, potrivit CNN.

„Filmul este foarte puternic, un lucru atât de serios despre război și despre oamenii care s-au aflat în condiții extreme în acest război și care s-au arătat foarte demni”, a spus Putin despre film, în 2005, potrivit CNN.

A fugit, pe jos, din Rusia

Cu toate acestea, de când Rusia și-a lansat invazia în Ucraina, în februarie 2022, Smolyaninov a criticat ofensiva sa. Vara trecută, el a declarat unui jurnalist că războiul Rusiei a fost o catastrofă. „Totul s-a prăbușit: cenușă, fum, duhoare, lacrimi”, a spus el, pentru CNN.

La scurt timp după afirmația sa, Smolyaninov a fost amendat cu 30.000 de ruble (439 de dolari) pentru că a discreditat armata rusă în octombrie 2022. Mai târziu, în aceeași lună, a trecut granița în Norvegia, pe jos, și a început să trăiască în exil. Se crede că în prezent se află în Letonia, potrivit CNN.

În urma comentariilor lui Smolyaninov de săptămâna trecută, Ministerul rus al Justiției l-a clasificat ca agent străin, potrivit CNN.

Alexander Bastrykin, președintele Comitetului de Investigații al Rusiei, a ordonat, de asemenea, deschiderea unui dosar penal împotriva actorului pentru remarcile din trecut împotriva Rusiei, potrivit unei declarații publicate de comitet pe Telegram.

Iar într-o declarație furnizată pentru Novaya Gazeta, un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat că „nimeni de la Kremlin nu se gândește la ceva bun despre acest actor”.

Vezi si alte articole...