miercuri, iunie 19, 2024

Război în Israel, ziua 148. Noi discuții pentru armistițiu, înainte de Ramadan

ExterneRăzboi în Israel, ziua 148. Noi discuții pentru armistițiu, înainte de Ramadan

Războiul din Israel a ajuns la un alt nivel. Forțele armate israeliene vor să împingă formațiunile armate ale Hezbollah la 10-15 km de granițele sale de nord și să le priveze de capacitatea de a lovi zonele populate

Israelul și partidul libanez Hezbollah nu exclud posibilitatea ca armata israeliană să efectueze o operațiune cu drepturi depline în sudul Libanului, scrie presa internațională. Mai mulţi protestatari israelieni au forţat un punct de control militar în timpul unei demonstraţii la punctul de trecere a frontierei Erez către Fâşia Gaza şi au intrat în zona de coastă palestiniană, conform Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF).

Israel

Război în Israel, ziua 148. Acuzații de crime de război din partea ONU

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului Volker Turk a afirmat că toate părţile implicate înconflictul dintre Israel şi Hamas au comis crime de război care trebuie anchetate, iar cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere, conform sursei citate.

Oficialii ONU spun că este nerealist să se creadă că agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) poate fi înlocuită cu uşurinţă, deoarece activităţile acesteia sunt multiple şi importante, acesta fiind răspunsul său la apelurile ca agenţia să fie desfiinţată, informează AFP, citat de Agerpres.

„Este puţin simplist să crezi că UNRWA poate să îşi transfere din punct de vedere tehnic toate activităţile către alte agenţii ONU sau către ONG-uri”, le-a spus Philippe Lazzarini unor jurnalişti, la sediul agenţiei, în Ierusalimul de Est.

Hamas a ucis șapte ostatici

Israel

Aripa armată a Hamas a afirmat, vineri seara, că șapte ostatici deținuți de ei în Fâșia Gaza au murit în ultimele săptămâni în bombardamentele israeliene asupra teritoriului palestinian, potrivit AFP.

Brigăzile al-Qassam au făcut acest anunț la scurt timp după începerea Sabatului, o pauză săptămânală în tradiția evreiască, și pe fondul discuțiilor privind un nou armistițiu în luptele dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza.

Între timp, Qatar, Statele Unite și Egiptul încearcă să ajungă la un acord înainte de începerea Ramadanului, care ar trebui să înceapă în jurul datei de 11 martie anul acesta. Cele trei state vor un armistițiu de șase săptămâni și eliberarea ostaticilor în schimbul prizonierilor palestinieni.

Vezi si alte articole...