vineri, aprilie 19, 2024

Război în Ucraina, ziua 770. Rusia a cucerit peste 400 de kilometri pătrați din statul invadat

ExterneRăzboi în Ucraina, ziua 770. Rusia a cucerit peste 400 de kilometri pătrați din statul invadat

Război în Ucraina, ziua 770. Ministerul rus al Apărării susține că au fost „cuceriți” peste 400 de kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei, de la începutul lui 2024. Concret, oficialii ruși se referă la regiunile ucrainene Lugansk şi Doneţk, în estul Ucrainei, şi Herson şi Zaporojie, în sud, a căror anexare a fost revendicată de către Kremlin în septembrie 2022, dar pe care le controlează în parte.

Război în Ucraina, ziua 770. Rusia susține că a cucerit peste 400 de kilometri din statul „dușman”

Război în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 770. Armata rusă a revendicat în ultimele luni cucerirea mai multor sate şi a Avdiivkăi, un oraş-fortăreaţă, în estul Ucrainei, de care armata ucraineană se agăţa de ani ani de zile, conform AFP. De asemenea, oficialii ruși spun că nu au de gând să se oprească.

Trupele ruse se pregătesc să lanseze în viitorul apropiat mai multe atacuri masive asupra Ucrainei. Potrivit oficialilor militari ucraineni, rușii au nevoie de o scurtă pauză, întrucât rezervele lor de rachete se epuizează, dar fac eforturi uriașe pentru a le menține la nivelul de 900 de unități, menționează sursa citată.

Pe de altă parte, informațiile transmise de Kiev, prin intermediul Telegram, sunt contradictorii. Deși președintele Vladimir Zelenski a menționat, în repetate rânduri, că trupele au nevoie de arme, pentru a face față atacurilor ruse, în cea de-a 770-a zi de război, ucrainenii susin că ar fi distrus peste 76 de sisteme de artilerie ale inamicilor de la Moscova.

Crimeea, în beznă, după un atac masiv

„În martie 2024, Forțele de Apărare ale Ucrainei au distrus 976 de sisteme de artilerie rusești, cele mai multe de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, a anunțat ministerul ucrainean al apărării pe Telegram. „Aceasta este cea mai mare cifră într-o lună de la începutul invaziei la scară largă. Un rezultat impresionant al muncii soldaților ucraineni. Ucraina va câștiga!”, a transmis Armata Ucrainei.

Conform serviciilor de informații ucrainene, a fost aruncată în aer o substație electrică, motiv pentru care unul dintre cartierele marelui oraș din Crimeea a rămas fără lumină. Autoritățile de ocupație nu au raportat nimic despre aceste evenimente, precizează Reuters.

Vezi si alte articole...