miercuri, mai 29, 2024

Război în Ucraina, ziua 789. Ucraina a atacat opt ​​regiuni rusești cu zeci de drone cu rază lungă de acțiune

ExterneRăzboi în Ucraina, ziua 789. Ucraina a atacat opt ​​regiuni rusești cu zeci de drone cu rază lungă de acțiune

Război în Ucraina. Armata ucraineană a atacat opt ​​regiuni rusești cu zeci de drone cu rază lungă de acțiune, incendiind un depozit de combustibil și lovind sâmbătă trei substații electrice, a declarat pentru Reuters o sursă de informații din Kiev.

„Cel puțin trei substații electrice și o bază de stocare a combustibilului au fost lovite, unde s-au aprins incendii”, a spus sursa ucraineană.

Război în Ucraina, ziua 789. Ucraina a lovit o navă de salvare rusă

Ucraina a lovit o navă de salvare rusă. Mai exact, Ucraina a transmis că forţele navale au lovit o navă de salvare care aparține flotei rusești din Marea Neagră în peninsula anexată Crimeea, scoțând-o din uz.

Ucraina a declarat, duminică, că marina sa a lovit o navă de salvare aparținând flotei rusești din Marea Neagră în peninsula anexată Crimeea, scoțând-o din uz. Nu a precizat unde a avut loc atacul, dar imagini de pe rețelele de socializare, care ar fi fost filmate în portul Sevastopol din Crimeea, arătau o navă în flăcări.

„Astăzi, Marina ucraineană a lovit nava de salvare rusă Kommuna, în Crimeea ocupată temporar”, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

Război în Ucraina

Atacurile vor continua până când rușii vor rămâne fără nave

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmytro Pletenchuk, a declarat că pagubele provocate de atac sunt neclare, dar că nava „nu își mai poate îndeplini sarcinile”.

„Acest lucru va continua să se întâmple până când rușii vor rămâne fără nave sau vor părăsi Crimeea”, a spus el.

Guvernatorul instalat de ruși la Sevastopol, Mihail Razvozhayev, a declarat anterior că armata Moscovei a „respins un atac cu o rachetă anti-navă” asupra unei nave din port.

Război în Ucraina

Război în Ucraina. Rusia vrea să pună mâna pe Harkov

Serghei Lavrov a afirmat că Rusia intenționează să să pună mâna pe orașul Harkov, al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei. Lavrov a spus că Harkov are „un rol important” în planurile președintelui rus Vladimir Putin de a crea o „zonă sanitară” demilitarizată, pentru a proteja regiunile de graniță ruse de atacurile ucrainene, relatează Bussines Insider.

Duminică, fost emisă o alertă de raid aerian în regiunile sudice și estice ale Ucrainei, potrivit armatei ucrainene. De asemenea, mai multe explozii au fost raportate de localnicii din Odesa. Potrivit forțelor ucrainene, rușii au folosit rachete balistice și au vizat transporturile și infrastructura portuară din Odesa.

4

Pentagonul poate trimite rapid armele în Ucraina

Pentagonul poate trimite rapid armele în Ucraina odată ce proiectul de lege trece de Senat și primește semnătura lui Joe Biden. Locurile de depozitare din Europa și SUA dețin deja unele dintre munițiile și componentele de apărare aeriană de care ucrainenii au nevoie disperată.

Un oficial militar american a declarat pentru Associated Press că SUA vor putea trimite anumite muniții „aproape imediat” în Ucraina din depozitele europene, inclusiv cartușe de 155 mm și altă artilerie, împreună cu unele muniții de apărare aeriană.

Așadar, Departamentul Apărării, care avertizase că Ucraina va ceda treptat în fața forțelor rusești și se va confrunta cu pierderi uriașe în lipsa unei acțiuni urgente din partea Capitoliului, a început să pună la punct un pachet de ajutor cu mult înainte de vot, în încercarea de a accelera procesul.

SUA, gata să acționeze împotriva companiilor chineze care sprijină Rusia

SUA sunt pregătite să acționeze împotriva companiilor chineze care sprijină războiul Rusiei în Ucraina, a declarat un înalt oficial american, în timp ce Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, se pregătește să viziteze China în această săptămână.

Oficialii americani au dat avertismente dure cu privire la ceea ce spun ei că este asistența Chinei în reechilibrarea și reaprovizionarea industriei de apărare a Rusiei.

„Suntem pregătiți să luăm măsuri atunci când considerăm că sunt necesare împotriva firmelor care subminează grav securitatea atât în ​​Ucraina, cât și în Europa”, a spus oficialul, menționând că Rusia și-a întărit capacitatea de producere de arme cu ajutorul Chinei. „Ne vom exprima intenția ca China să reducă acest sprijin”, a mai spus oficilaul, potrivit theguardian.com

Vezi si alte articole...