miercuri, octombrie 4, 2023

Regele Charles al III-lea vine astăzi, 2 iunie 2023, în România

Din OrasRegele Charles al III-lea vine astăzi, 2 iunie 2023, în România


Regele Charles al III-lea sosește în România vineri, 2 iunie 2023, la mai puțin de o lună de la încoronarea sa. Aceasta reprezintă prima vizită a unui monarh britanic în țara noastră, iar președintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni. Ulterior, suveranul va călători în Viscri, Transilvania. Președintele Klaus Iohannis va întâmpina regele Charles al III-lea vineri, 2 iunie, la Palatul Cotroceni din București. Ceremonia oficială de primire va avea loc la ora 15:30. Potrivit Administrației Prezidențiale, programul este următorul:

  1. Ceremonia oficială de primire;
  2. Fotografie oficială;
  3. Convorbiri individuale;
  4. Întâlnire cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și Corpul Diplomatic; Alocuțiune.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, a declarat pentru Agerpres că vizita suveranului în România are un caracter privat. Oficialul a adăugat că regele britanic se întâlnește cu președintele Klaus Iohannis ca un gest de curtoazie. Diplomatul a subliniat că este prima oară când un monarh al Regatului Unit vizitează România, dar aceasta este o vizită privată și caracterul său privat va fi respectat.

Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, și va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prințul de Wales le-a avut în România.
Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu președintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat.
Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor și vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri și mă aștept să existe așa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private, a afirmat Noble, pentru Agerpres.

Regele Charles al III-lea va rămâne timp de cinci zile în România. După întâlnirea cu președintele României, suveranul va petrece următoarele zile în Transilvania, mai exact în localitatea Viscri.

Vezi si alte articole...