duminică, mai 26, 2024

„Regele ne-a părăsit”. Reacții din lumea fotbalului după moartea legendarului Pele

Sport„Regele ne-a părăsit”. Reacții din lumea fotbalului după moartea legendarului Pele

Lumea fotbalului deplânge moartea marelui fotbalist brazilian Pele, cu trei titluri de campion mondial în palmares. Cluburi de fotbal, vedete din lumea sportului, toți au transmis mesaje de condoleanțe.

La scurt timp după anunțul că Pele a murit, Cristiano Ronaldo i-a adus un omagiu emoționant lui Pele, într-o postare pe contul său de Instagram.

„Un simplu «adio» eternului rege Pele nu va fi niciodată suficient pentru a exprima durerea simțită acum de întreaga lume a fotbalului. O inspirație pentru atâtea milioane de oameni, o referință de ieri, de azi, pentru totdeauna. Afecțiunea pe care mi-a arătat-o ​​mereu a fost reciprocă în fiecare moment pe care l-am împărtășit, chiar și de la distanță. Nu va fi niciodată uitat și amintirea lui va rămâne veșnică pentru iubitorii de fotbal. Odihnește-te în pace, rege Pele”, a scris Ronaldo.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Cristiano Ronaldo (@cristiano)

La rândul său, Leo Messi a transmis pe contul său de Instagram un mesaj de condoleanțe. „Odihnește-te în pace, Pele”.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Leo Messi (@leomessi)

„Pele e veșnic!”

Fotbalistul brazilian Neymar, care poartă acum tricoul nr. 10 al Braziliei făcut celebru de Pele, i-a adus un omagiu lui Pele, apreciind că „a schimbat” totul în lumea fotbalului.

„Aș spune că înainte de Pele, fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. A dat voce săracilor, oamenilor de culoare și mai ales: a dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită Regelui! A plecat, dar magia lui rămâne. Pele este veșnic!”, a transmis Neymar, citat de The Guardian.

O reacție a venit și din partea lui Kylian Mbappe, pe contul său de Twitter.

„Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moștenirea lui nu va fi uitată niciodată. Odihnește-te în pace, rege”.

The king of football has left us but his legacy will never be forgotten. RIP KING ??… pic.twitter.com/F55PrcM2Ud

— Kylian Mbappé (@KMbappe) December 29, 2022

Fostul jucător englez de fotbal Sir Geoffrey Hurst a transmis că este „mândru” că a împărțit terenul cu Pele.

„Pentru mine, Pele rămâne cel mai mare din toate timpurile și am fost mândru că am fost pe teren cu el. Odihnește-te în pace, Pele, și mulțumesc”, a scris Geoff Hurst pe contul său de Twitter.

I have so many memories of Pele, without doubt the best footballer I ever played against (with Bobby Moore being the best footballer I ever played alongside). For me Pele remains the greatest of all time and I was proud to be on the the pitch with him. RIP Pele and thank you. pic.twitter.com/oCpQlw7EIK

— Sir Geoff Hurst (@TheGeoffHurst) December 29, 2022

Și Liverpool, Juventus, Real Madrid și PSG au transmis mesaje în memoria lui Pele. „O legendă, o icoană care va fi pentru totdeauna amintită. Odihnește-te în pace, Pele!”, au scris „cormoranii” pe contul oficial, potrivit GSP.

Vezi si alte articole...