vineri, iulie 19, 2024

Regulamentul parcărilor de reședință din S5, în dezbatere publică, în perioada 1 iulie-1 august 2024

Din OrasRegulamentul parcărilor de reședință din S5, în dezbatere publică, în perioada 1 iulie-1 august 2024

Primăria Sectorului 5 a anunțat că va modifica regulamentul parcărilor de reședință din zona pe care o administrează și invită cetățenii să participe la o dezbatere publică pentru a-și exprima propunerile.

În perioada 1 iulie 2024 – 1 august 2024, va avea loc dezbaterea publică privind regulamentul parcărilor de reședință din Sectorul 5 al Capitalei. Propunerile și sugestiile cetățenilor vor fi evaluate, iar regulamentul actual urmează să fie modificat în consecință.

Mesajul transmis de Primărie este următorul:

„Noul regulament are menirea de a pune în centrul atenției atât transparența ocupării locurilor de parcare, dar și un grad mai mare de responsabilitate comună pentru că, până la urmă, gestionarea corectă și eficientă a domeniului public, în folosul și spre confortul cetățenilor, nu se poate realiza decât prin efortul comun al administrației și al beneficiarilor în egală măsură”.

Regulamentul va fi elaborat de către Administrația Dezvoltare Urbană Sector 5 și ulterior va fi supus aprobarii în cadrul ședințelor Consiliului Local al Sectorului 5. Persoanele interesate să își exprime propunerile și sugestiile în cadrul acestei dezbateri publice pot face acest lucru prin intermediul adresei de e-mail: dezvoltareurbana@sector5.ro.

Primăria a anunțat că au avut loc discuții și cu reprezentanții asociațiilor de proprietari. Aceștia vor fi invitați la dezbateri, însă calendarul acestora nu a fost încă stabilit.

„De asemenea, așteptăm reprezentanții asociațiilor de proprietari la dezbateri după un calendar pe care îl vom anunța la o dată ulterioară”.

În Sectorul 5 al Capitalei, suma plătită de bucureșteni pentru un loc de parcare de reședință variază în funcție de zona în care se află acesta. Prețurile practicate sunt următoarele: Zona A: 600 lei/an, Zona B: 500 lei/an, Zona C: 400 lei/an, Zona D: 300 lei/an.

În prezent, cererile pentru atribuirea unui loc de parcare în Sectorul 5 se pot depune exclusiv prin intermediul unei platforme online disponibile la ACEST link.

Documentele necesare pentru depunerea unei cereri sunt următoarele: cerere (se completează pe platformă), act de identitate, certificat de înmatriculare al autovehiculului cu inspecția tehnică periodică valabilă (ITP), asigurare obligatorie de Răspundere Civilă Auto (RCA) valabilă, contract de comodat (dacă este cazul), acordul societății de leasing (dacă este cazul), contract de vânzare-cumpărare al locuinței sau alt act de proprietate (dacă este cazul).

Vezi si alte articole...