marți, octombrie 22, 2024

Rețete delicioase de Paște cu brânză

MedicalRețete delicioase de Paște cu brânză

Ești în căutarea unor rețete de Paște?Ai ajuns în locul potrivit.

Iată 2 rețete de Paște, cu brânză:

 

Pască tradițională:

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g făină

250 g unt

4 gălbenușuri

200 g smântână

1 linguriță sare

Pentru umplutură:

1 kg brânză de vaci

4 ouă

100 g stafide

100 g zahăr

coajă rasă de la o lămâie

1 linguriță extract de vanilie

1 praf de sare

Mod de preparare:

Aluatul: Se amestecă făina cu sarea. Se adaugă untul rece tăiat cubulețe și se frământă până se obține o compoziție nisipoasă. Se adaugă gălbenușurile, smântâna și se frământă până se obține un aluat omogen. Se învelește aluatul în folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Umplutura: Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul, stafidele, coaja de lămâie, extractul de vanilie și sarea. Se amestecă bine până se omogenizează.

Asamblarea: Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se împarte aluatul în două părți egale. O parte se întinde într-o foaie rotundă mai mare și se așază într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Se pune umplutura de brânză deasupra. Se întinde cealaltă parte a aluatului într-o foaie rotundă mai mică și se acoperă pasca. Se sigilează marginile aluatului. Se unge pasca cu ou bătut și se coace timp de aproximativ 45-50 de minute, până se rumenește frumos. Se scoate pasca din cuptor și se lasă la răcit. Se poate pudra cu zahăr pudră sau se poate decora cu fructe confiate.

 Cozonac cu brânză:

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g făină

250 ml lapte călduț

7 g drojdie uscată

100 g unt

2 ouă

100 g zahăr

1 linguriță sare

Pentru umplutură:

500 g brânză de vaci

100 g zahăr

2 ouă

coajă rasă de la o lămâie

1 linguriță extract de vanilie

100 g stafide

Pentru uns:

1 ou

Mod de preparare:

Aluatul: Se dizolvă drojdia în laptele călduț cu o linguriță de zahăr. Se lasă la activat timp de 10 minute. Se amestecă făina cu sarea. Se adaugă untul moale, ouăle, zahărul rămas și drojdia activată. Se frământă un aluat elastic, care nu se lipește de mâini. Se pune aluatul într-un bol uns cu ulei, se acoperă cu un prosop curat și se lasă la dospit într-un loc cald timp de aproximativ o oră, până își dublează volumul.

Umplutura: Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul, coaja de lămâie, extractul de vanilie și stafidele. Se amestecă bine până se omogenizează.

Asamblarea: Se împarte aluatul dospit în două părți egale. Se întinde o parte din aluat într-o foaie dreptunghiulară. Se pune umplutura de brânză deasupra și se rulează aluatul sub formă de cozonac. Se repetă operațiunea cu cealaltă parte a aluatului. Se pun cozonacii într-o tavă de copt, se lasă la crescut circa 30 de minute, apoi se bagă în cuptor, la 170 de grade, 50 de minute.

Poftă bună!

Vezi si alte articole...