sâmbătă, iulie 20, 2024

Revine pandemia? Tot mai multe ţări cer test negativ sau închid graniţele pentru cei veniţi din China

MedicalRevine pandemia? Tot mai multe ţări cer test negativ sau închid graniţele pentru cei veniţi din China

Revine pandemia? Pare să crească îngrijorarea la nivel mondial cu privire la o eventuală revenire în forţă a pandemiei, în contextul evenimentelor destul de neclare din China. Încă două ţări au anunţat măsuri ferme cu privire la călătorii ce vin din China.

Revine pandemia? Tot mai multe ţări se tem de o revenire a COVID-19, astfel că încep să ia măsuri faţă de persoanele care sosesc din China.

Australia s-a alăturat ţărilor care cer test negativ COVID persoanelor care vin din China
Cea mai nouă ţară care cere testarea COVID a călătorilor ce sosesc din China este Australia, care se alătură astfel Statelor Unite, Marii Britanii și altor țări occidentale.

Autorităţile australiene se plâng de lipsa de transparență a Beijingului cu privire la amplitudinea reală a valului de contaminări.

Această măsură, ce va intra în vigoare pe 5 ianuarie, este menită „să protejeze Australia de riscul de emergenţă a unor noi variante potenţiale” şi de „consecinţa situaţiei care evaluează rapid în China”, a declarat ministrul australian al Sănătăţii, Mark Butler, citat de agenţia AFP.

China şi-a suspendat brusc, pe 7 decembrie, politica sa draconică supranumită „zero COVID”. După ridicarea restricţiilor, spitalele chineze au fost copleşite de un număr tot mai mare de bolnavi de COVID-19.

„Această măsură este un răspuns la valul semnificativ de contaminări cu COVID-19 în China şi la potenţialul de apariţie de variante ale virusului în această ţară.

Din fericire, în Australia avem acces la vaccinuri şi la tratamente şi beneficiem de o puternică imunitate a populaţiei”, a mai precizat ministrul Sănătăţii din Australia.

Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie, SUA, Coreea de Sud şi Canada cer deja un test negativ pentru a le permite călătorilor ce sosesc din China să intre pe teritoriul lor.

Marocul este şi mai ferm. Călătorii veniţi din China au primit interzis
O măsură şi mai drastică a fost anunţată de către Maroc.

Această ţară va interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor din China „pentru a evita un nou val de contaminări” cu SARS-CoV-2.

„Autorităţile marocane au decis să interzică accesul pe teritoriul Regatului Maroc tuturor călătorilor, indiferent de naţionalitate, care vin din Republica Populară Chineză”, a transmis Ministerul de Externe de la Rabat.

Această măsură a fost luată „în lumina evoluţiei situaţiei sanitare legate de COVID-19 în China” şi „pentru a evita un nou val de contaminări în Maroc şi toate consecinţele acestuia”, se mai arată în comunicatul oficial.

Vezi si alte articole...