sâmbătă, iunie 15, 2024

România va finanța direct rachete și echipamente de sprijin pentru apărarea aeriană a Ucrainei

ActualitateRomânia va finanța direct rachete și echipamente de sprijin pentru apărarea aeriană a Ucrainei

România va finanța direct rachete și echipamente de sprijin pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei. Peste 12 țări NATO sprijină și intenționează să se alăture inițiativei germane de a achiziționa sisteme de apărare aeriană pentru Ucraina.

România va finanța direct rachete și echipamente de sprijin pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei. Țările care susțin inițiativa germană cu pachete financiare includ Belgia, Danemarca, Olanda, Norvegia și Canada.

Fondurile vor fi utilizate pentru achiziționarea sistemelor de apărare aeriană necesare Ucrainei, precum și a echipamentelor, radarelor și rachetelor aferente.

România va finanța direct rachete și echipamente de sprijin pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei

O altă categorie de țări care s-au alăturat inițiativei, și anume Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Spania, România, Belgia și Lituania, vor finanța direct rachete și alte echipamente de sprijin.

Țări precum Statele Unite, Franța și Regatul Unit transferă diferite tipuri de rachete antiaeriene în Ucraina pentru a sprijini capacitățile de apărare ale țării.

În plus, Letonia ia în considerare aderarea la inițiativa germană de apărare aeriană, a anunțat Ministerul german al Apărării pe X.

Inițiativa Germană de Apărare Aeriană a fost creată pentru a căuta și cumpăra sisteme de apărare aeriană și rachete adecvate pentru acestea.

În prezent, Germania are unele dificultăți în alocarea unui pachet financiar suplimentar pentru Ucraina pentru 2025.

Militarnyi a raportat anterior că guvernul german caută fonduri suplimentare pentru a spori sprijinul militar pentru Ucraina în 2024.

Potrivit Bild, din cele 7,1 miliarde de euro de ajutor alocate Ucrainei în 2024, cea mai mare parte a fost deja distribuită.

Vezi si alte articole...