vineri, aprilie 19, 2024

Rusia a ajuns să producă armament cu ajutorul pușcăriașilor

ExterneRusia a ajuns să producă armament cu ajutorul pușcăriașilor

Ministerul Apărării al Marii Britanii a anunțat că forțele de ordine din Rusia au recurs la recrutarea pușcăriașilor pentru a produce o cantitate mai mare de armament în contextul invaziei militare împotrvia Ucrainei.

Forțele de ordine ruse au apelat la puşcăriaşi pentru a satisface cererile de producţie de armament în contextul invaziei militare împotriva Ucrainei, potrivit buletinului informativ de, vineri, 13 ianuarie, al Ministerul britanic al Apărării, citat de EFE.

FSIN gestionează o populaţie carcerală care cuprinde peste 400.000 de persoane

În luna noiembrie 2022, Uralvagonzavod (UVZ), cel mai mare fabricant de tancuri din Rusia, a declarat pentru presa locală că va angaja un număr de 250 de deţinuţi după întâlnirea cu responsabili ai Serviciului federal al penitenciarelor (FSIN), se precizează în raportul britanic.

Este bine știut faptul că există o tradiţie în cadrul serviciului penitenciar rus de a-i pune pe deţinuţi să muncească. Însă, începând cu anul 2017 munca forţată a fost reintrodusă ca pedeapsă penală specifică. Cu una dintre ratele cele mai ridicate de încarcerare din lume, FSIN gestionează o populaţie carcerală care cuprinde peste 400.000 de persoane şi a fost în repetate rânduri acuzat de brutalitate extremă şi corupţie, a mai precizat aceeaşi notă.

Este probabil ca forţa de muncă a deţinuţilor să fie căutată de producătorii de arme cu un nivel tehnologic relativ scăzut
Populaţia carcerală reprezintă o resursă umană unică pe care liderii din Rusia o pot utiliza în sprijinul „operaţiunii militare speciale”, aşa cum numeşte Moscova invazia militară din Ucraina, în timp ce voluntari dispuşi să participe la efortul de război sunt puţini, a precizat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Este probabil ca forţa de muncă a deţinuţilor să fie căutată în mod special de producătorii de arme cu un nivel tehnologic relativ scăzut în această perioadă, cum ar fi UVZ, a declarat ministerul britanic.

Războiul rus împotriva Ucrainei durează mai bine de zece luni, iar armata controlată de Moscova nu a adus cele mai bune rezultate în tot acest timp, chiar dacă bombardează masiv obiecte civile și strategice din Ucraina. Pe de altă parte, Ucraina a fost ajutată de către SUA și comunitatea europeană cu armament și resurse pentru a face față agresiunii ruse. Autoritățile de la Moscova acuză aliații Ucrainei, dând de înțeles că armamentul livrat către Kiev nu ajută la reducerea numărului de victime, dimpotrivă, alimentează și mai mult războiul pe frontul ucrainean.

Vezi si alte articole...