marți, iunie 18, 2024

Rusia a lansat al nouălea atac cu rachete asupra Kievului din această lună

ExterneRusia a lansat al nouălea atac cu rachete asupra Kievului din această lună

Capitala Ucrainei, Kiev, a fost atacată din aer de Rusia pentru a noua oară în această lună. Primarul Vitali Klitschko a declarat că un incendiu într-un cartier a fost cauzat de căderea unor resturi ale unei rachete.

Explozii au fost auzite și în centrul Ucrainei, în regiunile Vinnița, Khmelnițki și Zhitomir

Administrația militară de la Kiev a declarat că informațiile preliminare indică faptul că toate rachetele lansate de rusia au fost distruse.

Klitschko a declarat că incendiul a izbucnit într-un garaj din zona Darnitsia din Kiev, dar a adăugat că nimeni nu a fost rănit.

Șeful administrației militare civile de la Kiev a declarat că un atac cu rachete a fost lansat de bombardierele strategice rusești deasupra Mării Caspice.

Serhii Popko a declarat că atacul a inclus probabil rachete de croazieră, adăugând că Rusia a desfășurat drone de recunoaștere deasupra Kievului după ce a declanșat valul de lovituri aeriene.

Miercuri, cel puțin opt persoane ar fi fost ucise – inclusiv un băiat de cinci ani în apropiere de Herson – și 17 rănite de bombardamente în Ucraina, în timp ce ambele părți s-au acuzat reciproc că ar fi lovit zone civile.

Oficialii occidentali spun că armata ucraineană se află într-o „stare de pregătire sporită” înaintea unei contraofensive împotriva invaziei rusești.

Oficialii au declarat că multe dintre capacitățile militare ale Kievului sunt acum „unite” – inclusiv capacitatea sa de a desfășura tancuri, vehicule de luptă și ingineri de luptă, precum și de a curăța mine, de a construi poduri peste râuri și de a lovi ținte cu rază lungă de acțiune.

Aceștia au declarat că trupele rusești se află într-o stare deplorabilă, dar au avertizat că liniile defensive ale Moscovei în Ucraina sunt păzite de „câmpuri minate extinse”.

Vezi si alte articole...