luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. „Va exista un răspuns foarte dur”

ExterneRusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. „Va exista un răspuns foarte dur”

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

”Europenii ştiu că va exista un răspuns foarte dur din rusia şi un răspuns adecvat”, a declarat Valentina Matvienko, preşedinta Camerei Superioare a Parlamentului Rusiei, agenţiei de presă de stat RIA Novosti.

Matvienko, membră a Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat într-un interviu că un proiect de lege privind măsurile de răspuns a fost deja pregătit.

Ea nu a precizat care vor fi măsurile de răzbunare, dar a spus că Europa ”va pierde mai mult decât noi”.

Oficialii occidentali nu sunt pe deplin hotărâţi cu privire la propunerea controversată de a sechestra bunurile ruseşti îngheţate în străinătate, dintre care majoritatea – în jur de 224 de miliarde de dolari – se află în Uniunea Europeană, a declarat luni un parlamentar rus, menţionând că active în valoare de doar 5 până la 6 miliarde de dolari se află în SUA.

Vezi si alte articole...