joi, mai 23, 2024

Rusia în criză de resurse umane și face o mișcare disperată. Moscova pregătește o mișcare masivă

ExterneRusia în criză de resurse umane și face o mișcare disperată. Moscova pregătește o mișcare masivă

Andrei Kartapolov, președintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat a Rusiei, a anunțat că vor fi schimbate regulile de în legătură cu efectuarea serviciului militar. Rusia se pregătește de încorporarea soldaților în masă.

Andrei Kartapolov, președintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat a Rusiei, a spus că sistemul de încorporare în serviciul militar a suferit modificări. Principala schimbare este legată de vârstă pentru efectuarea serviciului militar care va crește. Vor fi recrutați toți bărbații cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani. Kartapolov a mai adăugat că fiecare comisariat militar trebuie să transmită câți oameni are în subordine înainte de începutul campaniei de recrutare care va avea loc în primăvară.

Președintele Comisiei pentru Apărare a spus că, pentru început, bărbații vor fi convocați în acest sistem mixt. Tranziția completă la noul sistem, în care vor fi recrutați cei cu vârsta minimă de 21 de ani și maximă de 30 de ani, va dura aproximativ trei ani. Până acum puteau fi convocați și cei care aveau vârsta de 18 ani. „Va fi nevoie de o serie întreagă de amendamente la legislația existentă, în mod special, la Legea cu privire la serviciul militar”, a mai spus Kartapolov.

Serghei Șoigu anunțase deja modificările din sistemul de încorporare

Regulile în legătură cu sistemul militar din Rusia prevăd, momentan, că pot fi convocați toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat încă de la sfârșitul lunii decembrie că ar putea fi modificată vârsta privind recrutarea militară. „În cadrul recrutării în rândul Forțelor Armate, creșteți treptat vârsta de recrutare a cetățenilor, de la 18 la 21 de ani și măriți limita până la 30 de ani”, a spus Șoigu pe 21 decembrie.

Ministrul a mai spus la acel moment că cei care vor să intre în sistemul militar vor putea face acest lucru doar în baza unui contract. Comisarul militar al regiunii Moscova, Aleksei Astahov, spunea la mijlocul lunii decembrie că nu există planuri în privința creșterii duratei serviciului militar realizat în cadrul Forțelor Armate ale Rusiei, notează Rador.

Vezi si alte articole...