duminică, mai 26, 2024

Rusia spune că războiul din Ucraina este, de fapt, cu NATO. Nikolai Patruşev: SUA au pus totul la cale

ExterneRusia spune că războiul din Ucraina este, de fapt, cu NATO. Nikolai Patruşev: SUA au pus totul la cale

Nikolai Patruşev, fostul ofițer de securitate FSB, a declarat pentru presa pro-Kremlin că Rusia luptă în prezent cu NATO, iar Ucraina este doar un teren dat în exploatare. Scopul final al confruntărilor este distrugerea Federației Ruse.

Rusia luptă în prezent împotriva Ucraina nu cu forţele ucrainene, ci cu grupul militar NATO, condusă de SUA, iar Occidentul încearcă să rupă Rusia în bucăţi pentru ca în cele din urmă să o şteargă de pe harta lumii, a afirmat, marţi, 10 ianuarie, secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, citat de agenția de presă Reuters.

Patruşev susține că războiul din Ucraina a fost pus la cale de Washington

„Evenimentele din Ucraina nu sunt o ciocnire dintre Moscova şi Kiev, ci este o confruntare militară între Rusia şi NATO şi, mai ales, SUA şi Marea Britanie”, a afirmat Patruşev, în cadrul unui interviu publicat de Argumentî i Faktî (publicație pro-Kremlin).

Planurile ‘occidentalilor’ vizează destrămarea Rusiei ca în cele din urmă ‘să o şteargă de pe harta politică a lumii’, a declarat Nikolai Patruşev, fost şef al FSB (Serviciul Federal de Securitate, în trecut KGB), conform căruia Occidentul şi-ar dori fragmentarea Federaţiei Ruse şi readucerea ei până la frontierele Moscoviei, mai arată sursa citată.

Reluând discursul Kremlinului, Nikolai Patruşev susţine că „întreaga poveste cu Ucraina” a fost pusă la cale de Washington pentru a vedea „cum lucrează în practică tehnologiile de divizare şi de învrăjbire a unui singur popor”.

„Noi nu luptăm cu Ucraina pentru că, prin definiţie, nu putem avea ură faţă de ucrainenii de rând.”, a declarat fostul agent, după 11 luni de când Rusia a declanşat războiul împotriva Ucrainei, în timp ce comunitatea internațională și Kievul au acuzat forţele ruse de comiterea unor crime de război împotriva umanităţii.

Războiul din Ucraina, cea mai mare confruntare de după cel de-al Doilea Război Mondial

De teama unei confruntări directe, instructorii NATO îi mână pe soldaţii ucraineni la moarte, a declarat aliatul lui Vladimir Putin, conform căruia „prin intermediul operaţiunii speciale militare, Rusia îşi eliberează propriile regiuni de sub ocupaţie şi încearcă să pună capăt experimentului sângeros al Occidentului de a distruge poporul frate ucrainean.”, a relatat publicația Argumentî i Faktî.

Patruşev, care este fost spion sovietic ce îl cunoaşte pe Putin încă din anii 1970, este privit ca unul dintre puţinii oameni capabili să-l influenţeze pe liderul de la Kremlin „În faţa ameninţării militare în creştere, este important pentru noi să avem astfel de forţe armate şi servicii speciale încât adversarii Rusiei nici măcar să nu se gândească că ar putea să lupte cu noi.”, a conchis Patruşev.

Invazia Rusiei înpotriva Ucraina care a debutat la 24 februarie 2022 a declanşat unul dintre cele mai sângeroase conflicte în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial şi cea mai mare confruntare între Moscova şi Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962.

Vezi si alte articole...