sâmbătă, iulie 20, 2024

S-a aflat cine a dopat-o pe Simona Halep! A recunoscut totul

SportS-a aflat cine a dopat-o pe Simona Halep! A recunoscut totul

Avocații lui Simona Halep ar fi aflat cine este persoana responsabilă pentru dopajul sportivei. Acesta ar putea apărea în fața instanței în 2023, cu ocazia procesului.

Cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep va fi soluționat în prima parte a anului 2023, iar avocații tenismenei ar fi găsit persoana responsabilă.

Cine i-a oferit Simonei Halep Roxadustat?

Vinovatul ar fi o persoană care a recunoscut voluntar că i-a oferit un medicament Simonei Halep, însă nu știa că acesta conține o substanță interzisă. Dacă avocații vor reuși să dovedească această ipoteză, românca ar putea scăpa fără nicio pedeapsă.

„Dacă un sportiv sau o altă persoană poate demonstra, într-un caz particular, că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența, perioada de suspendare va fi eliminată.”, spune regulamentul ANAD.

Avocatul Adrian Cuculis și-a exprimat, de asemenea, opinia cu privire la acest caz.

„Dacă ar fi să analizăm puțin mai în detaliu situația Simonei Halep și cazul care a răsunat pe întreg mapamondul, în legătură cu presupusul dopaj, prin raportare la dreptul penal spre exemplu, acolo unde eroarea sau intoxicația nevoluntară sunt cauza exoneratoare de răspundere, atunci putem spune cu certitudine că Simona Halep nu ar trebui să sufere nici un fel de repercusiune.

În mod clar nu putem să precizăm că după sute de teste de dopaj și atâtea zeci de titluri de campion totul s-ar fi datorat unor substanțe interzise, iar faptul că o altă persoană a recunoscut că a dat acest medicament ce conținea Roxadustat, vine și face o asemenea declarație, bineînțeles că poate să aibă un dublu sens”, a declarat acesta pentru Wowbiz.

Avocații trebuie să demonstreze această ipoteză

Cuculis a adăugat și că avocații sportivei trebuie să demonstreze această ipoteză, iar jurații trebuie convinși că aceștia nu au influențat în niciun fel declarația persoanei care a recunoscut fapta.

„(n.r. – despre persoana care ar fi dopat-o pe Simona Halep) Fie a apărut în acest moment fiindcă este prielnic pentru anchetă și bineînțeles cu raportare la ceea ce v-am spus mai sus apare ca o cauză de exonerare de răspundere, fie realmente această persoană și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o și atunci ales cumva să iasă și să spună adevărul.

În tot cazul, proba despre care vorbim este probată cu declarația acelui martor sau acelei persoane. Dar în același timp s-ar putea face, și probabil că s-ar fi dispus, expertiză cu privire la cât de mult poate și a influențat rezultatul Simonei Halep acest medicament interzis”, a mai spus avocatul.

Vezi si alte articole...