luni, iunie 17, 2024

S-a dat startul pregătirilor pentru West Side Flower Fest, festivalul florilor din Parcul Drumului Taberei

Din OrasS-a dat startul pregătirilor pentru West Side Flower Fest, festivalul florilor din Parcul Drumului Taberei

Au început pregătirile pentru West Side Flower Fest, festivalul florilor din Parcul Drumul Taberei. Primăria Sectorului 6 anunță că parcul va fi transformat într-un univers de poveste, cu personaje supradimensionate din mușchi și flori, grădini tematice, unele plutitoare, labirinturi, arcade și poduri decorate cu flori. Weekendul viitor, West Side Flower Fest va reuni cei mai buni artiști, floriști, peisagiști și ingineri, care vor transforma Parcul Drumul Taberei într-un tărâm al florilor.

Iată ce vor putea vedea bucureștenii:

Un buchet cu diametrul de 3 metri, realizat din 300 de ghivece de hortensii
Prințesa Gaia în mărime naturală, modelată din mușchi și flori, pe o structură metalică
Un iepure și o pisică de 1,60 metri și respectiv 1,80 metri înălțime, realizați din mușchi și flori
Un fluture cu o anvergură a aripilor de 3 metri
Un păun de un metru, cu o coadă de 3 metri, ridicat pe un stâlp de 2,4 metri înălțime
7 berze de 1,7 metri, cu trunchiuri din flori, așezate în jurul lacului
Doi copaci de 5 metri înălțime, pe structură metalică, cu coroane din ghivece cu flori
Celebrul Nicu Bocancea va decora podul către insulă, DGASPC Sector 6 va crea un labirint superb și provocator pentru copii, iar Atelierele Ilbach vor decora porțile de la intrarea în acest univers magic.

Anul trecut, 13 grădini tematice au fost amenajate de studenți de la Urbanism din București, în colaborare cu ADPDU Sector 6, acestea devenind principalele atracții ale festivalului.

Primăria Sectorului 6 anunță că, în acest an, bucureștenii și turiștii se vor bucura de 21 de grădini tematice, dintre care 7 vor fi plutitoare.

18 dintre grădini vor fi amenajate, cu ajutorul ADPDU, de echipe de studenți de la Peisagistică din cadrul a 6 universități din țară. Aceste grădini vor participa la un concurs în care „jurații” vor fi vizitatorii, care își vor putea vota online grădina favorită.

Fiecare universitate va amenaja trei grădini: una plutitoare, una „de ploaie” (care funcționează ca un sistem natural de filtrare a apei pluviale), una „fără irigații” (cu plante rezistente la secetă).

ADPDU Sector 6 va crea alte două grădini: una plutitoare, una de cactuși.

Proiectare 6 va amenaja o grădină „fără irigații”.

Grădinile plutitoare vor avea o suprafață de 15 mp, iar cele de pe uscat câte 30 mp. Pentru amenajarea acestora se vor folosi peste 10.000 de ghivece cu flori. Aproximativ 2.000 de ghivece vor fi utilizate în cadrul decorațiunilor gigant. Primăria Sectorului 6 a transmis că sculpturile metalice pe care vor fi modelate personajele supradimensionate au fost deja realizate.

ADPDU Sector 6 a început să aducă în Parcul Drumul Taberei, începând de marți, 21 mai, materialele necesare și a demarat construcția platformelor pe care vor fi așezate grădinile tematice. Săptămâna viitoare, împreună cu studenții implicați, vor începe decorarea acestora, conform proiectelor.

West Side Flower Fest va avea loc weekendul viitor, între 31 mai și 2 iunie, în Parcul Drumul Taberei și pe o parte din bulevard, iar accesul va fi gratuit. După încheierea evenimentului, toate florile vor fi plantate pe străzile din Sectorul 6.

Vezi si alte articole...