sâmbătă, februarie 24, 2024

S-a deschis al 10-lea șantier Termoenergetica în București, în zona Podul Grant

Din OrasS-a deschis al 10-lea șantier Termoenergetica în București, în zona Podul Grant

Primarul general al Capitalei a comunicat deschiderea unui nou șantier al Termoenergetica în București. Acesta este al zecelea proiect de acest fel și este localizat în zona Podul Grant. Nicușor Dan a transmis locuitorilor orașului că a fost inițiat acest nou șantier, situat în apropierea bretelelor de legătură ale Podului Grant, unde de asemenea se desfășoară lucrări. Primarul General a declarat:

„Este vorba despre Obiectivul 11, unul dintre cele 25 de obiective cu finanțarea nerambursabilă europeană”.

Șantierul se întinde pe o distanță de 6,6 kilometri, iar conducta care urmează să fie înlocuită este parte a Magistralei II-III Grozăvești. Modernizarea acestei conducte va aduce beneficii locuitorilor din Sectorul 1 și Sectorul 6 ai Bucureștiului. Conducta înlocuită deservește artere importante, printre care se numără Bulevardul Iancu de Hunedoara, Bulevardul Gheorghe Duca, Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu, Calea Griviței, Calea Giulești, Calea Plevnei și străzile adiacente acestor artere. Primarul general nu a furnizat un termen exact pentru finalizarea acestor lucrări de modernizare a sistemului de termoficare.

Pe de altă parte, lucrările de pe Bulevardul Timișoara au fost deja finalizate. La 1 februarie 2024, Nicușor Dan a comunicat cetățenilor că aceste lucrări la sistemul de termoficare de pe Bulevardul Timișoara au fost completate într-un timp record:

„Au fost terminate în timp record lucrările de modernizare a magistralei I Vest de pe Bulevardul Timișoara. Tramvaiul 25 își va relua circulația pe ambele sensuri imediat ce calea de rulare va fi adusă la starea inițială”.

Această lucrare s-a întins pe o lungime de 3,6 kilometri și a început în septembrie 2023. În mod specific, au fost efectuate lucrări între intersecțiile Bulevardul Timișoara – Strada Brașov și Bulevardul Timișoara – Bulevardul Doina Cornea. Conform informațiilor furnizate, conductele respective erau într-o stare avansată de degradare, neavând nicio înlocuire de peste 30 de ani. Noile conducte instalate în acea zonă sunt echipate cu senzori pentru detectarea avariilor.

Vezi si alte articole...