luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Salată Caprese: O rețetă simplă și delicioasă

MedicalSalată Caprese: O rețetă simplă și delicioasă

Salata Caprese este o rețetă clasică italiană, extrem de simplă și rapidă de preparat, dar cu o savoare deosebită. Este perfectă pentru o masă ușoară, un prânz rapid sau o gustare delicioasă.

Ingrediente:

250 g mozzarella proaspătă (de bivoliță sau vacă)

3-4 roșii mari, coapte

40 g frunze de busuioc proaspăt

20 g semințe de pin (opțional)

1 cățel mic de usturoi (opțional)

50 g parmezan ras (opțional)

50 ml ulei de măsline extravirgin

Sare și piper negru proaspăt măcinat după gust

Mod de preparare:

Spălați bine roșiile și tăiați-le în felii groase de aproximativ 1 cm. Scurgeți mozzarella de zer și tăiați-o în felii de aceeași grosime ca roșiile. Spălați frunzele de busuioc și uscați-le cu grijă.

Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline cu sare și piper negru proaspăt măcinat după gust. Adăugați opțional usturoiul tocat mărunt și semințele de pin. Așezați alternativ feliile de roșii și mozzarella pe un platou, formând un turn. Intercalați frunzele de busuioc printre feliile de roșii și mozzarella. Turnați dressingul de ulei de măsline peste salată. Presărați opțional parmezan ras deasupra.

Sfaturi:

Folosiți ingrediente de cea mai bună calitate pentru un gust optim. Roșiile coapte de sezon și mozzarella proaspătă sunt esențiale.

Puteți varia mărimea feliilor de roșii și mozzarella după preferință. Adăugați alte ingrediente opționale pentru un plus de savoare, cum ar fi ardei gras, castraveți sau ceapă roșie.

Puteți folosi oțet balsamic în loc de dressingul cu ulei de măsline. Salata Caprese se servește imediat, la temperatura camerei.

Informații suplimentare:

Salata Caprese își are originile pe insula Capri din Italia. Se spune că a fost creată pentru a celebra culorile tricolorului italian: roșu (roșiile), alb (mozzarella) și verde (busuiocul).

Salata Caprese este o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre. Se transformă într-o rețetă vegană dacă se utilizează mozzarella vegană.

Poftă bună!

Vezi si alte articole...