luni, mai 27, 2024

Saltele, mobilă, geamuri, lemne și fiare se aruncă dintr-o curte din Sectorul 2, devenită focar de infecție

Din OrasSaltele, mobilă, geamuri, lemne și fiare se aruncă dintr-o curte din Sectorul 2, devenită focar de infecție

De trei zile, dintr-o curte situată în Sectorul 2, se efectuează operațiuni de colectare a deșeurilor. Printre acestea se regăsesc saltele, mobilă, geamuri, lemne și fier vechi, probabil aruncate aici de-a lungul anilor, transformând zona într-un focar potențial de infecție.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că echipele de salubrizare intervin pentru curățarea acestei curți. Asemenea situații sunt întâlnite în multe locuri din București, care, în decursul mai multor decenii, au devenit focare de infecție din cauza depozitării necontrolate a diverselor tipuri de deșeuri, de la mobilier și saltele până la materiale de construcții.

„Aici se scoate gunoi de 3 zile. Mai avem probabil încă două de muncă.

Așa arată asanarea unor focare strânse în zeci de ani. Astfel de exemple au existat cu sutele. Din centru până la periferie.

Le-am eradicat, le monitorizăm, pentru că în multe locuri se reia obiceiul prost de a se arunca gunoaie”.

Primarul menționează că Primăria Sectorului 2 are înregistrate câteva zeci de astfel de locuri, mai precis 39. Pentru 7 dintre ele, se așteaptă aprobarea instanței pentru a interveni și a înlătura deșeurile de pe terenurile respective. În luna noiembrie a anului trecut, au fost evacuate 20 de tone de gunoi de pe o proprietate privată din Sectorul 2.

„Deși procedura legală prin care putem intra și curăța în curțile transformate de proprietari în gropi de gunoi e complicată, ne-am ținut de treabă. Vom eradica toate aceste focare de infecție pe care le avem în evidență”.

Primarul a explicat anul trecut că toate cheltuielile pentru curățarea terenului vor fi suportate de către proprietari.

„Și ca să fie clar, toate costurile aferente igienizării vor fi imputate proprietarilor. Nu plătim servicii de curățenie „la domiciliu” din bani publici”.

Vezi si alte articole...