miercuri, iunie 19, 2024

Sâmbătă, pe 25 mai, în Piața Constituției din București are loc evenimentul „Condu Prudent – Alege Viața”

Din OrasSâmbătă, pe 25 mai, în Piața Constituției din București are loc evenimentul „Condu Prudent – Alege Viața”

Evenimentul „Condu Prudent – Alege Viața” va avea loc pe 25 mai, în Piața Constituției din București. Acest proiect își propune să atragă atenția asupra importanței unui comportament responsabil în trafic și este organizat de către Rotaract București Cișmigiu, o organizație cunoscută pentru implicarea sa în proiecte similare. Începând cu ora 10:00, locuitorii orașului sunt invitați să participe la acest eveniment pentru a înțelege mai bine cum ar trebui să se comporte un șofer prudent în trafic.

„Condu Prudent – Alege Viața” dorește să abordeze problema accidentelor rutiere care au loc frecvent, prin intermediul unor activități practice, care să evidențieze riscurile asociate neglijenței în trafic.

Astfel, oricine este interesat sau curios în legătură cu evenimentul care va avea loc sâmbătă, 25 mai, este invitat în Piața Constituției. Urmează o serie de activități interactive menite să atragă și să educe publicul de toate vârstele:

Simulatoare de accidente (în colaborare cu Siguranța Auto Copii): participanții vor experimenta efectele unui accident într-un mediu controlat, învățând despre consecințele distragerii atenției la volan.
Demonstrații de descarcerare (în colaborare cu ISU): vor fi organizate simulări de descarcerare pentru a evidenția complexitatea intervențiilor în caz de accident.
Ochelari VR (în colaborare cu Siguranța Auto Copii): această tehnologie va fi folosită pentru a simula diferite scenarii de trafic, evidențiind importanța vigilenței.
Cursuri de prim ajutor: participanții vor învăța tehnici esențiale de prim ajutor, vitale în salvarea vieților în caz de accidente.
Roadbook Academy și Asfalt Uscat: vor prezenta o sesiune dedicată motocicletelor, punând accentul pe importanța echipamentelor de protecție pentru motocicliști.
Rotaract Cișmigiu își dedică eforturile creării unui mediu sigur pentru toți participanții la trafic și vă invită să participați la acest eveniment educațional.

 

 

 

Vezi si alte articole...