joi, mai 30, 2024

Sarcina la 28 de săptămâni: evoluția bebelușului și a mamei

MedicalSarcina la 28 de săptămâni: evoluția bebelușului și a mamei

La 28 de săptămâni, bebelușul dumneavoastră are aproximativ 38 cm lungime și cântărește aproximativ 1 kg.
Creierul bebelușului se dezvoltă rapid, iar acesta începe să își dezvolte simțurile gustului și mirosului.
Picioarele bebelușului devin mai puternice și acesta poate începe să facă mișcări de lovire și lovire.
Plămânii bebelușului se dezvoltă, dar nu sunt încă suficient de maturi pentru ca acesta să poată respira singur.

Burtica dumneavoastră este acum destul de mare, iar este posibil să aveți dificultăți în a vă deplasa și a sta confortabil. Este posibil să aveți dureri de spate și dureri la nivelul articulațiilor. Este posibil să simțiți arsuri la stomac, indigestie și constipație. Este posibil să aveți dificultăți de respirație și să aveți nevoie să mergeți mai des la toaletă. Este important să continuați să mâncați sănătos și să faceți exerciții fizice în mod regulat.
De asemenea, este important să dormiți suficient și să vă relaxați.

Iată câteva sfaturi pentru restul sarcinii:

Mergeți la controale regulate prenatale. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza pe dumneavoastră și pe bebeluș pentru a vă asigura că totul este în regulă.
Faceți cursuri prenatale. Aceste cursuri vă pot învăța despre naștere, îngrijirea bebelușului și despre cum să vă intrați în rolul de mămică.
Alăturați-vă unui grup de sprijin pentru mame. Acest lucru poate fi un loc minunat pentru a vă conecta cu alte femei care sunt însărcinate sau care au recent copii.
Pregătiți-vă pentru sosirea bebelușului. Acest lucru include amenajarea camerei, alegerea unui pediatru și stocarea de provizii pentru bebeluși.
Relaxați-vă și bucurați-vă de această perioadă specială din viața dumneavoastră!

Sarcina poate fi o perioadă plină de provocări, dar și una plină de satisfacții. Urmând sfaturile din acest articol, vă puteți asigura că aveți o sarcină sănătoasă și fericită.

 

Vezi si alte articole...