luni, mai 27, 2024

Sarcina la 29 de săptămâni: evoluția bebelușului și a mamei

MedicalSarcina la 29 de săptămâni: evoluția bebelușului și a mamei

La 29 de săptămâni, bebelușul dumneavoastră are aproximativ dimensiunea unei pepene galben și cântărește aproximativ 1,3 kilograme. Creierul bebelușului se dezvoltă rapid în această perioadă, iar acesta începe să își dezvolte simțurile, inclusiv gustul, mirosul și auzul.

Plămânii bebelușului se dezvoltă, de asemenea, și acesta începe să practice mișcările de respirație. Pielea bebelușului este încă subțire și translucidă, dar începe să se îngroașe și să se dezvolte straturi de grăsime. Bebelușul dumneavoastră poate auzi acum sunetele din exteriorul uterului și poate chiar să reacționeze la ele.

Evoluția mamei la 29 de săptămâni

La 29 de săptămâni, sunteți în al treilea trimestru de sarcină. Burtica dumneavoastră este foarte mare și este posibil să aveți dificultăți în a dormi confortabil. Este posibil să simțiți, de asemenea, mai multe dureri de spate și dureri la nivelul articulațiilor. Este important să continuați să mâncați o dietă sănătoasă și să faceți mișcare în mod regulat în această perioadă. De asemenea, este important să începeți să vă gândiți la planul de naștere și să alegeți un medic pediatru pentru bebelușul dumneavoastră.

Iată câteva sfaturi pentru restul sarcinii:

Odihniți-vă suficient. Este important să dormiți cel puțin 7-9 ore pe noapte în această perioadă.

Mâncați o dietă sănătoasă. Asigurați-vă că mâncați multe fructe, legume și cereale integrale.

Faceți mișcare în mod regulat. Exercițiile fizice regulate vă pot ajuta să mențineți o greutate sănătoasă și să vă reduceți riscul de complicații în timpul sarcinii.

Evitați alcoolul și tutunul. Fumatul și consumul de alcool pot fi dăunătoare bebelușului dumneavoastră.

Participați la cursuri prenatale. Cursantele prenatale vă pot oferi informații despre sarcină, naștere și îngrijirea copilului.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre orice nelămuriri sau probleme pe care le aveți.

Vezi si alte articole...