sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Sarea celtică și beneficiile sale pentru sănătatea femeilor

MedicalSarea celtică și beneficiile sale pentru sănătatea femeilor

Sarea celtică este un tip de sare de mare nerafinată, bogată în minerale și oligoelemente, cum ar fi magneziu, calciu, potasiu și sulf. Este apreciată pentru gustul său sărat și ușor dulceag și pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătate, inclusiv pentru sănătatea femeilor.

Iată câteva dintre modurile în care sarea celtică poate sprijini sănătatea femeilor:

 Echilibrul hormonal:

Sarea celtică este bogată în magneziu, un mineral esențial pentru reglarea hormonală. Magneziul poate ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual (SPM), cum ar fi crampele menstruale, balonarea și schimbările de dispoziție.

Sănătatea oaselor:

Sarea celtică conține calciu și potasiu, două minerale importante pentru menținerea sănătății oaselor. Calciul ajută la prevenirea osteoporozei, o afecțiune caracterizată prin fragilitatea oaselor. Potasiul reduce excreția de calciu prin urină, contribuind la menținerea densității minerale osoase.

 Hidratarea:

Sarea celtică conține electroliți, cum ar fi sodiul și potasiul, care ajută la menținerea echilibrului hidric al organismului. Hidratarea este esențială pentru toate funcțiile organismului, inclusiv pentru reglarea temperaturii corpului, digestie și absorbția nutrienților.

 Detoxifierea:

Sarea celtică poate ajuta la stimularea transpirației, care poate contribui la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea funcției ficatului și rinichilor, organele responsabile cu detoxifierea organismului.

Sănătatea cardiovasculară:

Sarea celtică conține potasiu, un mineral care poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Moduri de utilizare a sării celtice:

Sarea celtică poate fi utilizată în diverse moduri, similar cu sarea de masă obișnuită. Poate fi adăugată la mâncare în timpul gătitului sau la final, pentru a-i spori gustul. De asemenea, poate fi utilizată pentru prepararea de murături, conserve sau alte preparate culinare.

Este important de reținut că sarea celtică este totuși sare și trebuie consumată cu moderație. Consumul excesiv de sare poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială, boli cardiovasculare etc.

Recomandarea este de a consuma maximum 5 grame de sare pe zi (aproximativ o linguriță).

Sarea celtică poate fi o alternativă sănătoasă la sarea de masă obișnuită și poate oferi diverse beneficii pentru sănătatea femeilor. Consumată cu moderație, sarea celtică poate contribui la îmbunătățirea stării generale de bine.

Vezi si alte articole...