luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Se împlinesc 88 de ani de la înființarea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Din OrasSe împlinesc 88 de ani de la înființarea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Cu ocazia împlinirii a 88 de ani de la înființarea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, vor fi organizate mai multe evenimente în perioada 10-17 mai.

„Nici o călătorie pe drumurile țării nu poate da, atât de puternic strânse laolaltă, toate regiunile ei și nu te poate face să înțelegi, ușor și limpede, ca în Muzeul Satului, chipul întreg al României Mari”.

Pe 10 mai, ceremonia de deschidere va avea loc la Scena Dumitra începând cu ora 11:00, urmată de vernisajul expoziției „Portul popular de sărbătoare” la Sala Gheorghe Focșa, începând cu ora 13:30. Potrivit unui comunicat Agerpres, expoziția va include peste 150 de piese de port din colecțiile muzeului.

De la ora 16:00, la Sala de Sticlă, va avea loc expoziția „Taurul itinerant de Pucara-ambasadorul munților peruvieni”, realizată împreună cu Ambasada Peru la București.

În zilele de 11 și 12 mai, vor fi organizate spectacole de muzică și dans, lansări de carte, șezători, și ateliere în colaborare cu Asociația Piery din Urziceni, Primăria Municipiului Urziceni, Centrul Cultural Urziceni, Primăria Municipiului Hârșova, și Casa de Cultură Hârșova.

Pe 17 mai, la Muzeul Satului, de la ora 14:00, vor fi prezenți artiștii renumiți ai „Ansamblului Țara Vrancei” din Focșani, coordonați de Maria Murgoci.

În perioada 10-17 mai, publicul este invitat la târgul din curtea muzeului, unde meșteri populari din toată țara vor expune produse tradiționale și creații artizanale.

Vezi si alte articole...