luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Se montează coșuri noi de gunoi în parcurile Cișmigiu și Herăstrău

Din OrasSe montează coșuri noi de gunoi în parcurile Cișmigiu și Herăstrău

În parcurile Cișmigiu și Herăstrău din București, se efectuează montarea de coșuri de gunoi noi, înlocuindu-se cele vechi degradate. Echipele ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) au demarat deja operațiunea de înlocuire.

Aceste două parcuri sunt printre cele mai importante din București, însă ambele necesită în continuare reparații, curățiri și îmbunătățiri. Printre problemele semnalate se numără starea precară a coșurilor de gunoi, multe dintre ele fiind într-o stare de degradare avansată.

În prezent, echipele ALPAB sunt pe teren și lucrează la înlocuirea coșurilor de gunoi deteriorate din Cișmigiu și Herăstrău. Informații despre această inițiativă au fost publicate atât pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului București, cât și pe cea a ALPAB.

Au fost achiziționate 550 de coșuri noi, decorate cu lemn și având dimensiuni mai mari decât cele vechi. Alegerea unor coșuri mai mari a fost făcută pentru a permite depozitarea ambalajelor voluminoase, cum ar fi cele provenite din fast-food.

„Au fost achiziționate 550 de coșuri, cu decor din lemn, de dimensiuni mai mari decât cele cu care eram obișnuiți, astfel încât să aibă loc în ele și ambalaje mai mari, provenite de la mâncarea fast-food consumată în parc”.

Noul coș de gunoi instalat în parcuri are o capacitate minimă de 120 de litri și este fabricat din oțel inoxidabil. Până în prezent, au fost montate 78 de astfel de coșuri.

„Coșurile au structura de oțel inoxidabil, iar capacitatea este de cel puțin 120 litri.
Până acum au fost montate 78 bucăți, în stoc aflându-se alte 472”, au declarat Primăria Municipiului București și ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrent București).

Abandonarea deșeurilor pe domeniul public este considerată o contravenție. Prin urmare, bucureștenii care sunt surprinși aruncând atât gunoaie mici (cum ar fi ambalaje, chiștoace de țigări), cât și deșeuri voluminoase (cum ar fi mobilă, materiale de construcții) în diferite locuri din oraș se expun riscului de a fi amendați de către Poliția Locală a Capitalei.

Vezi si alte articole...