duminică, mai 26, 2024

Se va moderniza parcul Eroilor din Capitală, potrivit anunțului făcut de Primăria Sectorului 5

Din OrasSe va moderniza parcul Eroilor din Capitală, potrivit anunțului făcut de Primăria Sectorului 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat ieri, 20 februarie 2023, că a preluat Parcul Eroilor de la Metrorex și că îl va moderniza.

 „Suntem bucuroși să vă anunțăm că, începând de astăzi, Parcul Eroilor este administrat de Primăria Sectorului 5, după ce a fost preluat de la Metrorex”, anunță PS5 într-o postare pe pagina de Facebook.

Terenul va fi curățat de crengile și frunzele uscate, mai apoi va începe modernizarea parcului. De asemenea, va fi schimbat și mobilierul stricat din parc și vor fi plante flori și arbuști.

„Înlocuim mobilierul deteriorat, plantăm flori și arbuști și-l redăm cetățenilor Sectorului 5 și nu numai!”, a transmis administrația locală.

Parcul Eroilor este situat la intersecția Bulevardul Eroilor cu Splaiul Independenței. Aproape de el este Spitalul Universitar de Urgență București, precum și Parcul Venus (cunoscut înainte ca Parcul Operei).

De asemenea, în această săptămână, în Sectorul 5 vor fi reparate  indicatoarele rutiere ori vor fi se instalate altele noi, a declarat PS5 astăzi:

 „Promitem să schimbăm fața sectorului 5 stradă cu stradă și alee cu alee”, transmite administrația locală într-o postare pe Facebook.

În plus, PS5 a anunțat că va vor reface trotuarele, parcările, bordurile și străzile, pentru a îmbunătăți aspectul sectorului. Iar când vremea va permite acest lucru, se vor planta peste 40.000 de fire de flori colorate crescute în serele proprii (peste 40.000 de fire). Plantele precum cineraria, tagetes, ageratum, dalii, gazanii și margarete vor înfrumuseța parcuri, scuaruri și alei.

„Cu multă pricepere, grijă și dragoste de plante, angajații Companiei Amenajare Edilitară S5 au răsădit peste 40.000 de fire de cineraria, tagetes, ageratum, dalii, gazanii și margarete”, a declarat sursa citată.

Vezi si alte articole...