vineri, aprilie 19, 2024

Șefa ASSMB, Gabriela Oana Sivache, va fi înlocuită azi din funcție, a anunțat Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan

Din OrasȘefa ASSMB, Gabriela Oana Sivache, va fi înlocuită azi din funcție, a anunțat Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi, 28 martie, demiterea din funcție a șefei Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Gabriela Oana Sivache. Parchetul a decis să o plaseze sub control judiciar și îi interzice să ocupe funcția de director pentru o perioadă de 60 de zile. Acest anunț a fost făcut de Nicușor Dan, conform News.ro.

„Acum, concret, despre doamna Oana Sivache, am primit de la avocatul doamnei, că DNA-ul nu s-a învrednicit să trimită oficial, am primit faptul că Parchetul îi interzice să ocupe funcția de director pentru 60 de zile. Am luat act și facem dispoziția de înlocuire a ei cu cineva”.

Directorul general al ASSMB, Oana Sivache, a fost plasată sub control judiciar de către DNA, în urma unei investigații privind acuzații de luare de mită.

La sediul DNA s-a prezentat și managerul Spitalului „Colțea”, Bogdan Furtună, în aceeași zi, miercuri, 27 martie, pentru a fi audiat în cadrul aceluiași dosar. El va fi, de asemenea, cercetat sub control judiciar, fiind suspectat de dare de mită.

Oana Sivache a fost convocată într-un dosar care vizează presupusa trucare a unei licitații pentru achiziționarea de servicii IT destinate spitalelor, conform unor surse judiciare citate de Agerpres.

Ulterior, amândoi au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Oana Sivache este acuzată că a primit mită în valoare de 40.000 de lei de la Bogdan Furtună pentru a-l numi în funcția de manager interimar al spitalului. Potrivit anchetatorilor, Furtună i-a plătit lui Sivache, în ultimul an, chiria și utilitățile pentru imobilul în care locuiește cu familia sa.

„În perioada 01.07.2023 – 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare și a facturilor de utilități, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din București pe care șefa A.S.S.M.B. l-ar fi ocupat împreună cu familia.

În schimbul obținerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colțea, începând cu data de 04.11.2022”.

După ce a ieșit din sediul DNA, Oana Sivache a declarat că împotriva ei au fost depuse două denunțuri, fiind făcute de către două persoane implicate în acest dosar.

Vezi si alte articole...