marți, iunie 6, 2023

Șeful Institutului de Cercetare Aerospațială, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Prejudiciu de 5 milioane de euro

Din OrasȘeful Institutului de Cercetare Aerospațială, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Prejudiciu de 5 milioane de euro

Cătălin Nae, director general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” (INCAS), a fost trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat că a încheiat mai multe contracte cu firme „fantomă”, aducând instituției o pagubă de 5 milioane de euro.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată şi patru oameni de afaceri, pentru complicitate la abuz în serviciu, potrivit unui comunicat transmis marți, 18 aprilie, de DNA.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2014, Cătălin Nae ar fi încheiat 12 contracte cu societăţi comerciale cu un comportament de tip „fantomă”, controlate de ceilalţi patru administratori, „în condiţiile în care acesta ar fi cunoscut faptul că agenţii economici respectivi nu puteau să îndeplinească prestaţiile în domeniul cercetării aeronautice la care se obligaseră, neavând capacitatea obiectivă să execute astfel de activităţi”.

„În contextul menţionat, INCAS a achitat societăţilor respective suma totală de 21.495.199 lei (aproximativ 5.000.000 euro), ce constituie un prejudiciu în dauna institutului, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societăţile celor patru oameni de afaceri”, spun anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro