miercuri, iulie 17, 2024

Serviciul militar va fi obligatoriu din 2024! Informația momentului la nivel mondial. Războiul schimbă totul

ExterneServiciul militar va fi obligatoriu din 2024! Informația momentului la nivel mondial. Războiul schimbă totul

Serviciul militar obligatoriu se va extinde în 2024 în Taiwan. Țara a anunțat că își va extinde serviciul militar obligatoriu la un an, de la patru luni, din cauza amenințărilor tot mai mari din partea Chinei.

Taiwanul va extinde serviciul militar obligatoriu la un an, de la patru luni, începând din 2024, din cauza amenințării crescânde cu care insula guvernată democratic se confruntă din partea vecinului său gigant, China, a declarat marți președintele Tsai Ing-wen.

Măsura, care fusese bine anunțată, vine în contextul în care China intensifică presiunile militare, diplomatice și economice asupra Taiwanului pentru a-și afirma revendicările de suveranitate, inclusiv misiuni aproape zilnice ale forțelor aeriene chineze în apropierea insulei în ultimii trei ani.

Taiwanul trebuie să se apere

Tsai a declarat că Taiwanul dorește pace, dar trebuie să fie capabil să se apere.

„Atâta timp cât Taiwanul este suficient de puternic, va fi casa democrației și a libertății în întreaga lume și nu va deveni un câmp de luptă”, a declarat Tsai într-o conferință de presă în care a anunțat decizia de a prelungi perioada de recrutare, pe care a descris-o ca fiind „incredibil de dificilă”.

Actualul sistem militar, inclusiv pregătirea rezerviștilor, este ineficient și insuficient pentru a face față amenințării militare în creștere a Chinei, mai ales dacă aceasta ar lansa un atac rapid asupra insulei, a adăugat Tsai.

„Taiwanul vrea să spună lumii că între democrație și dictatură, noi credem cu tărie în democrație. Între război și pace, noi insistăm asupra păcii. Haideți să arătăm curajul și determinarea de a ne proteja patria și de a apăra democrația.”a mai spus Tsai.

Recruții vor fi suspuși unui antrenament intens

Recruții vor fi supuși unui antrenament mai intens, inclusiv exerciții de tragere, instrucție de luptă folosită de forțele americane și operarea unor arme mai puternice, inclusiv rachete antiaeriene Stinger și rachete antitanc.

„Taiwanul vrea să spună lumii că între democrație și dictatură, noi credem cu tărie în democrație. Între război și pace, noi insistăm asupra păcii. Haideți să arătăm curajul și determinarea de a ne proteja patria și de a apăra democrația. Recruții vor fi supuși unui antrenament mai intens, inclusiv exerciții de tragere, instrucție de luptă folosită de forțele americane și operarea unor arme mai puternice, inclusiv rachete antiaeriene Stinger și rachete antitanc.”, a declarat Tsai.

Vezi si alte articole...