miercuri, aprilie 17, 2024

Sezonul de încălzire 2023-2024 din București ia sfârșit. Datorită temperaturilor crescute, Termoenergetica va începe oprirea alimentării blocurilor din Capitală

Din OrasSezonul de încălzire 2023-2024 din București ia sfârșit. Datorită temperaturilor crescute, Termoenergetica va începe oprirea alimentării blocurilor din Capitală

Termoenergetica a informat că în zilele următoare va începe oprirea furnizării căldurii către blocurile din București, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în ultimele zile. Astfel, conform declarațiilor companiei, sezonul de încălzire pentru anul 2023-2024 se încheie. Cu toate acestea, căldura va mai fi furnizată pentru încă trei zile. Sezonul rece în București se încheie, conform anunțului făcut de Termoenergetica.

„Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă încheierea sezonului de încălzire 2023 – 2024, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă. Vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti”, se precizează în comunicatul Termoenergetica.

În următoarele 72 de ore, oprirea furnizării agentului termic pentru căldură va fi efectuată treptat, prin scăderea treptată a temperaturii la care este livrată căldura, după care instalațiile către consumatori vor fi închise. Conform legislației în vigoare, oprirea încălzirii se realizează după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20:00 și 06:00.

În plus, este important de menționat că furnizarea căldurii pentru instituții precum școli, grădinițe, spitale sau creșe nu va fi întreruptă. Singura modalitate prin care acest lucru poate fi realizat este prin transmiterea unei solicitări scrise de către reprezentanții legali ai instituției.

Asociațiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor pot solicita acest lucru în scris, prin intermediul reprezentanților legali, la registratura instituției, la secțiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

Vezi si alte articole...